Een goed spelend Wildervank trotseerde de wind en won in Sleen

Door op maandag, 4 november, 2013 - 07:12

Tekst Jacob Kuipers

VOETBAL - Het zoet der overwinningen smaakten de zondagvoetballers van Wildervank goed. Na de misstap van vorige week tegen koploper SVV 04 herpakten ze zich in de uitwedstrijd tegen Sleen. Met een overwinning van 2-0 werden de Drenten aan de ‘zegekar' gebonden door een goed spelend Wildervank. De spelersgroep van Wildervank ging dan ook in een uitgelaten stemming de spelersbus in. En het ‘Hoepa, Hoempa, Tetere' was dan ook niet van ‘de lucht'.

Door deze verdiende zege klom de ploeg van oefenmeester Lesmond Prinsen en leider Roelof Kaspers naar een derde plaats in de derde klasse. De eerste 20 minuten waren voor Wildervank. Met de wind mee mochten de Groningers drie keer achter elkaar een hoekschop nemen. Maar dat zette echter geen ‘zoden aan de dijk'. Na een kwartier gooide scheidsrechter Modderman ‘roet in het eten' bij Wildervank. Marcel Gelderloos verstuurde een pass naar Stefan Mulder en deze gevaarlijke actie werd door Modderman in de kiem gesmoord, middels zijn fluitsignaal.

Maar dat was uitstel van ‘executie'. Met goed combinatie spel controleerde Wildervank de wedstrijd. Yannick van der Wal soleerde vanaf de linkerkant en zijn schot ging via de tweede paal in het vijandelijk doel: 0-1. Deze voorsprong was op dat moment verdiend voor Wildervank. De Groningers speelden het speeltuig telkens laag over de grond en met de harde wind in de rug was dat een prima spelopvatting.

Maar gaandeweg begon Sleen zich ook een beetje meer te roeren. Esra Philips en Roel Bouwes zorgden voor de eerste keer voor gevaar rond het ‘heiligdom' van de 17-jarige doelman Michel Bakker. De wedstrijd rolde richting de pauze en twee minuten voor het rustsignaal scoorde Marcel Gelderloos voor Wildervank. Maar zijn goal werd afgekeurd doordat de assistent-scheidsrechter van Sleen de vlag omhoog deed. Na overleg met de scheidsrechter werd de goal afgekeurd.

Sleen wilde zich bij de kick-off van de tweede helft natuurlijk niet zomaar neerleggen bij een nederlaag. Na een kwartier werd door een Wildervanker een overtreding begaan op Sleen-speler Pelle Bos. En zijn vrije trap ‘kustte' de lat. Wildervank ‘zwijnde' een beetje. Vijf minuten later was Wildervank weer aan zet en vanaf de linkerkant liet Michael Sypr via een een-tweetje een verradelijk schot los en zijn inzet suisde net langs de paal.

Vanaf dat moment gingen bij Sleen ‘de mouwen' omhoog. En in een alles of niets offensief gingen ze Wildervank te lijf. Sleen-speler Arje Zijlstra schoot net naast het doel van Wildervank. Op dat moment zaten de bezoekers in de verdrukking. Sleen mocht drie hoekschoppen achter elkaar nemen. Maar de ‘jacht' op de gelijkmaker nam bij Sleen grote vormen aan.

Vijf minuten voor het eindsignaal was het Wildervank-speler Kevin Gelling die in kansrijke positie naast schoot. Sleen speelde ‘alles of niets'. Maar twee minuten voor het laatste fluitsignaal schoot Wildervanker Sypr zijn ploeg naar een iets ruimere overwinning van 0-2. En daar bleef het bij en enkele seconden later floot de leidsman voor het einde van de wedstrijd.