Flash Dames verliezen opnieuw in uitwedstrijd Hierden met 3-1 te sterk

Door op zondag, 3 november, 2013 - 16:50

Tekst Flash

VOLLEYBAL - De Flashies hebben afgelopen zaterdag geen potten kunnen breken tegen de dames van HSC Hierden. Met name stoppend kwam de groninger tweede divisionist niet aan haar normale niveau. De blessures van Amber Franzen, Manon van Rheenen en de nog herstellende Marloes Ham (tijdens de wedstrijd viel ook Marlinda Gorens nog uit met bovenbeen klachten) hielpen niet mee en maakten dat de wisselkeuzes erg beperkt bleven, maar dat neemt niet weg dat met een betere stop er veel meer aanvoer naar de spelverdeelster mogelijk was geweest. Alle variatie in de aanval kwam hiermee op een laag pitje te staan en werden met name de mid-vrouwen maar weinig bereikt.
De tegenstanders, "gewapend" met een nieuwe spelverdeelster en drie boomlange aanvalsters maakten dankbaar gebruik van de foutjes aan Flash zijde. Toch was er geen sprake van een walk-over. In de eerste set ging het lange tijd gelijk op en bleef het spannend. Bij 16-17 wisten de gastvrouwen een paas fouten van de Flashies af te dwingen en trokken ze de set met 25-19 naar zich toe.

Flash opende in de tweede set een geheel ander register. Er werd goed gestopt en verdedigd en de aanvalspatronen liepen als vanouds. Onmiddellijk was het resultaat zichtbaar en moest HSC afhaken op grote afstand toekijken hoe de veendamse dames het initiatiet overnamen. Met goed aanvalsspel walste Flash via 10-13 naar 14-22 voordat HSC zich enigszins kon herstellen. Verder als 19-25 zat er echter niet meer in de herstelpoging en was de stand weer gelijk.

De start van de derde set was veelbelovend. Na eer servicebeurt van Esther Tunteler lachte een 0-4 voorsprong de dames toe. Helaas kon Flash geen gevolg geven aan die goede periode. Opnieuw werd de service-pass rommelig en verzandde de aanvalsdrang. HSC nam een voorsprong en wist die eigenlijk tot het eind van de set te behouden zonder daarbij tot grootse daden te komen, 25-22.

De vierde set gaf eenzelfde beeld. HSC bleef haar eigen spelletje spelen en Flash had onvoldoende antwoord in de stop. Via 10-5, 17-10 probeerden de dames het tij nog wel te keren en terug te komen tot 17-13, maar daarvoor had de ploeg deze middag te weinig in huis. HSC pakte de winst met 25-19, waarna de Flashies teleurgesteld de terugreis moesten aanvaarden.

Volgende week zal een geheel ander Flash in de Parkstadhal aan de start moeten verschijnen. Dan wordt om 18.00 uur DIO uit Oosterwolde verwacht, een ploeg waar in voorgaande jaren als spannende wedstrijden mee werden uitgevochten.