Overslaan en naar de inhoud gaan

Omgevingsdienst Groningen in Veendam gestart

Door op dinsdag, 5 november, 2013 - 12:43

OMGEVINGSDIENST - De Omgevingsdienst Groningen start op 1 november. Zo'n 150 werknemers beginnen hun dienstverband met een introductiedag in het pand van de Omgevingsdienst aan de Lloydsweg 17 in Veendam. In de maand november stroomt het personeel gefaseerd in. Vanaf dat moment is hun standplaats Veendam.

Gerard Nieuwe Weme is donderdag 31 oktober benoemd als secretaris directeur van de Omgevingsdienst Groningen. Hij begint op 1 december aanstaande.

De Omgevingsdienst Groningen is de uitvoeringsorganisatie voor vergunningverlening, toezicht en handhaving op het gebied van milieu en ruimtelijke ordening. De kennis en ervaring van specialisten en allrounders van de verschillende overheden in Groningen is in de Omgevingsdienst gebundeld. De Omgevingsdienst Groningen voert taken uit voor de Groninger gemeenten en de provincie op het gebied van milieu en ruimtelijke ordening. Waar het gaat om vergunningverlening, toezicht en handhaving bij complexe (chemie)bedrijven stuurt en coƶrdineert de Omgevingsdienst Groningen de werkzaamheden in Noord-Nederland.

Directeur Nieuwe Weme
Gerard Nieuwe Weme was in de afgelopen jaren onder meer Programmamanager RUD in de provincie Gelderland. Hij stond daarmee aan de wieg van de zeven omgevingsdiensten in die regio waarin 56 gemeenten en de provincie Gelderland samenwerken. Nieuwe Weme is opgeleid aan Wageningen University en Research en behaalde later een MBA. Een groot deel van zijn werkervaring deed hij op in ontwikkelingswerk. In een periode van 16 jaar werkte hij in meer dan tien landen aan plattelandsontwikkeling, scholing, landbouw, milieu en gezondheidszorg. Tot 2006 was hij eindverantwoordelijk Regio Directeur bij SNV in Oost- en Zuidelijk Afrika.
Vanaf 1 december treedt Gerard Nieuwe Weme in dienst als secretaris directeur. Saskia Gerritsen, de directeur ad interim, verzorgt de overdracht in de maand december.