Overslaan en naar de inhoud gaan

Javier Guzman met zijn beste solo-show ooit in theater vanBeresteyn

Door op zaterdag, 2 november, 2013 - 16:40

THEATER - Javier Guzman is woensdag 13 november terug met een zijn nieuwe voorstelling Delirium II. Genoten we van de openheid en confronterende scenes van Delirium I enkele jaren geleden, met deze tweede versie gaat hij nog een stapje verder. Autobiografisch, adembenemend, beklemmend, vol brutale improvisaties en vooral veel lachen!
Jacques d'Ancona kopte zijn recensie in het Dagblad van het Noorden in september j.l. met : Guzman onthutsend knap..! En ook de landelijk recensenten zijn unaniem lovend:

Volkskrant
'Ook de opbouw van Delirium II is ijzersterk: van de ontluisterende scènes in het begin werkt Guzman toe naar een meer op de grappen gerichte tweede helft, waarin de lachsalvo's zich opstapelen en Guzman zijn blik niet alleen op zijn persoonlijke leven richt, maar ook meer op de wereld om hem heen.' Joris Henquet

De Telegraaf
'Toch besef je voortdurend dat Javier Guzman niet alleen heeft gewankeld op het randje, maar ook dat die absolute afgrond nooit echt ver weg is. Dat injecteert zijn uiterst persoonlijke en confronterende nieuwe programma met gevaar en tragiek. Waardoor Delirium II ook na het slotapplaus nog lang blijft nazinderen.' Marco Weijers

NRC Handelsblad
'Guzman slaagt er wel in het grappig te houden. Op ambachtelijke wijze: hij begint een anekdote, doorbreekt die met een tweede lijntje en komt dan terug bij waar hij was begonnen. Slim en effectief.' Ron Rijghard.

Er zijn nog kaarten beschikbaar. Reserveren kan via www.vanberesteyn.nl, telefonisch 0598 634566, per email vanberesteyn@veendam.nl of bij de theaterkassa van 13.00 - 16.30 uur.