Overslaan en naar de inhoud gaan

Informatiemarkt vervolgopleidingen Winkler Prins

Door op donderdag, 31 oktober, 2013 - 09:24

VERVOLGOPLEIDING - Het is de 31e keer dat de decanen/loopbaanbegeleiders van Winkler Prins Veendam op vrijdagavond 1 november voor leerlingen een grote informatiemarkt organiseren over vervolgopleidingen en beroepen. Gezien het grote informatieve karakter stelt de school haar deuren ook gastvrij open voor geïnteresseerde leerlingen en ouders van andere scholen voor voortgezet onderwijs in de regio.

Kleinschaligheid aantrekkelijk voor voorlichters
Ook dit jaar is er weer enorm veel belangstelling: universiteiten, hbo- en mbo-instellingen uit het hele land komen vanwege de kleinschaligheid graag voorlichting geven op Winkler Prins. Ook instanties als Politie, Landmacht, Luchtmacht, Marechaussee, accountants- en uitwisselingsorganisaties zijn aanwezig. Johan Wessels, een van de organiserende decanen: "Nieuw dit jaar is dat er ook een grote militaire truck komt, alsmede een camper van Hogeschool Stenden. Verder wordt er op de parkeerplaats zelfs een zweefvliegtuig opgebouwd in de hoop enthousiaste zweefvliegers en toekomstige luchtvaartpiloten op te sporen."

Doelgroep
De informatiemarkt is vooral bedoeld voor de scholieren die te maken krijgen met de vakkenpakket- en/of beroepskeuze of de keuze van hun vervolgstudie na Winkler Prins. Bezoekers kunnen zich uitvoerig laten voorlichten om tot een juiste keuze te komen. Gezien de toegestane studieduur is het steeds belangrijker dat leerlingen direct de goede keuze maken voor hun vervolgstudie. Met deze uitgebreide informatiemarkt dicht bij huis draagt Winkler Prins hierin een steentje bij.

Wanneer en waar?
De manifestatie is op vrijdag 1 november van 18.30 uur tot 21.30 uur in en om het school gebouw aan de J.G. Pinksterstraat 26 in Veendam. De toegang is gratis.