Overslaan en naar de inhoud gaan

Gratis veiligheidsscan voor ondernemers

Door op dinsdag, 29 oktober, 2013 - 13:35

SCAN - De ondernemers in Veendam wordt een gratis veiligheidsscan aangeboden. De afgelopen jaren zijn diverse ondernemers in de regio het slachtoffer geweest van winkelcriminaliteit. Daarom heeft het Ministerie van Veiligheid en Justitie besloten een aantal maatregelen te treffen.

Eén van deze maatregelen is het uitvoeren van een gratis veiligheidsscan bij kleine bedrijven in Veendam. Bedrijven in Veendam zullen tussen 30 oktober en 8 november a.s. worden bezocht door veiligheidsadviseurs van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid. Indien gewenst, volgt een veiligheidsscan. Komt het die week niet uit, dan maakt de veiligheidsadviseur een nieuwe afspraak. Na de veiligheidsscan ontvangt de ondernemer een overzicht met alle tips van de adviseur.

Subsidie
Nadat de scan is uitgevoerd, kunnen de ondernemers bovendien 50% subsidie krijgen op verschillende veiligheidsmaatregelen, zoals een (mobiel) pinapparaat, een camerasysteem, een kluis en andere preventieve maatregelen. Door bijvoorbeeld gebruik te maken van een pinautomaat, kan de hoeveelheid contant geld worden beperkt en zijn winkeliers een minder aantrekkelijk doelwit voor overvallers en inbrekers. Een uitleg over de subsidieregeling zal de beveiligingsadviseur geven tijdens zijn bezoek. Meer informatie kunt u ook vinden op: www.hoeveiligisuwzaak.nl.

Uitvoering veiligheidsscan
De veiligheidsscans worden in samenwerking met de gemeente Veendam uitgevoerd door het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid en de werkgroep Keurmerk Veilig Ondernemen.

Binnen het kader van deze actie wordt een officiële starthandeling georganiseerd op donderdag
31 oktober 2013 om 17.30 uur bij Sandra's Hairstudio, Kerkstraat 7, Veendam. Wethouder Henk Jan Schmaal zal deze starthandeling verrichten.