Overslaan en naar de inhoud gaan

Nederland Leest van start op het Winkler Prins

Door op dinsdag, 29 oktober, 2013 - 12:31

LEZEN - Van 1 tot en met 30 november vindt de achtste editie plaats van Nederland Leest. Tijdens deze landelijke leescampagne wordt iedereen uitgenodigd met elkaar in discussie te gaan over één bepaald boek. Dit jaar is dat ‘Erik of het klein insectenboek' van Godfried Bomans.

‘Erik of het klein insectenboek' leest als een sprookje. Het vertelt het verhaal van Erik Pinksterblom die op een nacht het schilderij Wollewei boven zijn bed in stapt. Zo komt hij terecht in de wereld van de insecten. Daar merkt hij dat het verschil tussen insecten en mensen niet zo groot is. Door de belevenissen van Erik leren we de mens kennen, en diens eigenschappen van bekrompenheid en hang naar materialisme. ‘Erik of het klein insectenboek' stelt vragen over de plek van de mensheid in het grotere geheel, en toont gulle gevers naast grote graaiers.

Wethouder Bert Wierenga overhandigt eerste exemplaar
Het is inmiddels een traditie geworden dat het centrale boek van Nederland Leest ook bij scholieren populair wordt. Docenten Nederlands grijpen de jaarlijkse campagne aan om het literatuuronderwijs te ondersteunen. Het Winkler Prins in Veendam doet voor de achtste keer mee.

Vrijdag 1 november zal wethouder Bert Wierenga het eerste exemplaar van ‘Erik of het klein insectenboek' overhandigen aan leerlingen van het Winkler Prins.

Nederland Leest is een initiatief van de Stichting CPNB, in samenwerking met de Vereniging Openbare Bibliotheken.