Overslaan en naar de inhoud gaan

Outdoor cinema voor jonge mantelzorgers

Door op maandag, 28 oktober, 2013 - 15:14

"Het zal jou een zorg zijn"

MANTELZORG - In het kader van de Dag van de Mantelzorg organiseert jongerencentrum BREAK! in samenwerking met het Steunpunt Mantelzorg op vrijdag 8 november een Outdoor Cinema met als thema "Jong aan het zorgen".

Jongeren en mantelzorg
Jonge mantelzorgers nemen (een deel van) de zorg voor een (chronisch) zieke, verslaafde, gehandicapte of psychisch zieke ouder of broer/zus voor hun rekening. Dit brengt vaak extra geestelijke en lichamelijke belasting met zich mee, door extra zorgtaken in huis, of doordat zij zich zorgen maken om het gezinslid. Eén op de zes jongeren zit in een mantelzorgsituatie.

Jonge mantelzorgers op de kaart
Jongerencentrum Break! en het Steunpunt Mantelzorg werken samen om aandacht te krijgen voor het onderwerp jonge mantelzorgers. Het doel is hen op de kaart te zetten in de politiek, bij zorg- en welzijnsinstellingen en binnen het onderwijs. En om zodoende de (h)erkenning van deze jongeren te verbeteren bij zowel beroepsgroepen als bij jongeren zelf en hun omgeving.

Outdoor Cinema
Veel jonge mantelzorgers vinden het moeilijk om tijd voor zichzelf te nemen om te ontspannen. Daarom organiseert jongerencentrum Break! samen met het Steunpunt Mantelzorg - beide Compaen - een Outdoor Cinema. Een paar uur ontspanning en voor jongeren bovendien een kans om met andere jonge mantelzorgers in contact te komen.

De Outdoor Cinema is op 8 november van 19.00 uur tot 22.00 uur bij jongerencentrum Break! (Compaen) aan het Jan Salwaplein 3 in Veendam. Jongere mantelzorgers t/m 23 jaar uit Veendam zijn van harte welkom. De toegang is gratis, evenals twee consumpties en een portie popcorn.
Aanmelden/informatie via Sjeni Mustafa of Gerard Katuin. Tel: (0598) 698119, e-mail: smustafa@compaenveendam.nl of gkatuin@compaenveendam.nl. Opgeven kan tot 5 november a.s.