Zure nederlaag Veendam 1894 (zon) tegen Raptim

Door op maandag, 28 oktober, 2013 - 15:12

Tekst Veendam 1894

VOETBAL - Trainer Patrick Beek van Veendam 1894 stelde na afloop van de wedstrijd tegen Raptim vast, dat de gifbeker blijkbaar helemaal leeg moet. En daarmee sloeg de oefenmeester de spijker op z'n kop. Volledig in de lijn van de vorige wedstrijden zat er ook tegen Raptim veel meer in dan er uiteindelijk uitkwam voor Veendam 1894. Halverwege leek er namelijk geenvuiltje aan de lucht voor de Veendammers. Er werd gerust met een 2-1 voorsprong en dit was meer dan verdiend. De thuisploeg kwam nog wel vrij snel op achterstand via een prima goal van Mulder, maar toonde daarna veerkracht. Via goals van Zijlstra (strafschop) en Wevers werd de 2-1 ruststand bereikt. Vlak na rust sloeg het noodlot toe voor Veendam 1894. Aanvoerder Brongers werd met rood van het veld gestuurd na een ogenschijnlijk licht vergrijp in een één-tegen-één situatie met de sterke Raptim-spits. De scheidsrechter beoordeelde het echter als het neerhalen van een doorgebroken speler, waardoor de thuisploeg met tien man verder moest. Nadat even later Raptim binnen een minuut ook nog eens twee keer wist te scoren was het verzet gebroken bij Veendam 1894. Door deze nederlaag staan de geelzwarten samen met FC Ter Apel'96 onderaan in de 3e klasse D en zijn de punten broodnodig. De eerste kans om het puntentotaal op te schroeven is komende zondag wanneer Veendam 1894 op bezoek moet bij Stadskanaal.