Wildervank kon SVV 04 niet bijbenen

Door op maandag, 28 oktober, 2013 - 07:12

Doelman Bakker van Wildervank speelde een sterke wedstrijd

Tekst Jacob Kuipers

VOETBAL - Terwijl de herfstbladeren rijkelijk neer dwarrelden moest derde klasser Wildervank in eigen home aantreden tegen koploper SVV ‘04. Het werd geen succes want de schoonebeekers wonnen met 3-1 van de ploeg van oefenmeester Lesmond Prinsen. In de eerste helft liepen de krachtsverhoudingen niet zo erg uiteen. Al had SVV ‘04 het betere van het spel. Maar in de tweede part waren de gasten de bovenliggende partij en wonnen de match dan ook verdiend.

De eerste helft blies de wind schuin over het veld en Wildervank had daar baad bij want met de wind mee, al moet de bal niet te hard worden aangespeeld. Prinsen had de boomlange Jannenga in de spits geposteerd blijkbaar om de verdedigers van SVV de stuipen op het lijf jagen met zijn forse gestalte. En dat was geen verkeerde ingreep van de voormalige prof-voetballer van SC Veendam.

SVV had in de eerste half uur het beste van het spel en de thuisclub kon de bal moeilijk uit hun eigen vesting weg krijgen. Maar lieverlee kwam Wildervank beter in hun ritme. Een prima pass op Jannenga en de midvoor zette met een suptiel balletje maatje Supry aan het werk. De Belg wist wel raad met dit lepe balletje en schoot de bal hard in naast doelman Dennis Bos in het lege doel: 1-0.

Deze goal was even tegen het ‘zere been' van de gasten. Vollop gingen ze daarna ten strijde en Wildervank-doelman Bakker moest al zijn talenten aanspreken om tot twee keer toe een tegentreffer te verijdelen. Eerst moest Bakker alles ´uit de kast' halen om een schot van Mark Kuipers onschadelijk te maken. En een minuut later was hij weer een sta-in-de-weg voor de aanvallers SVV.
Vijf minuten voor de rust ging Wildervank door de knieen en Mark Kuipers verzond een snoeiharde schot waar de uitblinkende doelman Bakker geen kijk op had: 1-1.

SVV was de eerste helft meer in balbezit en de gelijke was dus terecht. Na de thee stelden de Schoonebekers orde op zaken. En een tijdsbestek van een paar minuten liep SVV uit naar 1-3. En in de 35ste minuut moest doelman Bakker lijdzaam toe zien hoe een ‘vuurpijl' kruising lat en paal teisterde.