Flash Dames knokken zich voorbij koploper Bevers

Door op zondag, 27 oktober, 2013 - 18:28

Tekst Flash

VOLLEYBAL
- Afgelopen zaterdag ontvingen de Flash-dames mede koploper De Bevers uit Lemelerveld. Deze ploeg debuteert in de tweede divisie na een overtuigend kampioenschap in de regiodivisie en doet dat uitstekend met 14 punten uit 4 wedstrijden.
De Veendamse dames kennen een wisselvallige seizoensstart. Na goede wedstrijden tegen Donitas 2 en Veracles 2, waar mede door een niet complete selectie met 3-1 werd verloren, volgden een prima 3-1 overwinning tegen Oranje Nassau de derde Groninger Stad tegenstander en een teleurstellende 3-1 nederlaag tegen 058 Leeuwarden, waar duidelijk op meer was gerekend.

Na een vrije week (herfstvakantie) was het dus de vraag hoe de Flashies zich zouden herstellen tegen de Bevers.

Flash opende de wedstrijd tegen de overijsselse gasten goed en nam direct het initiatief. Bij het inslaan toonde de Bevers zich sterk met harde klappen via de midmensen, maar daar kwam in de wedstrijd geen vervolg op. Door de gevarieerde aanval en een lastige service was het vor de spelverdeelster vrijwel onmogelijk om de mid-kanonnen in stelling te brengen. Veel ging daarom over de buitenposities. Flash liep comfortabel weg via 17-11 en 20-15, maar toen stokte de puntenmachine. In één keer trok de Bevers niet alleen de stand gelijk maar liepen zelfs door naar 22-20 voordat de thuisploeg de bal kon terughalen. De Bevers was in staat om meteen de bal weer te heroveren en maakte de set met 22-25 beheerst af.

In de tweede set kwam Janine Bouwmeester voor Leonie Kragt en bracht daarmee nog meer aanvalsdruk op de Bevers. Deze set waren de beide ploegen gelijkwaardig aan elkaar en slaagden er niet in om een duidelijk voorsprong te nemen. Het werd een spannende set via 18-20 en 21-21. Jammer was dat net op de spannende momenten boven de 18 punten Flash een aantal foute services produceerde en daarmee de Bevers de gelegenheid bood om ook deze set in te pikken.

De derde set startte Flash weer in dezelfde opstelling en liep meteen tegen een lichte achterstand aan. In de loop van de set kwam Ineke Heidekamp op de midpositie met haar sterke blok en routine voor Marlinde Gorens en nam Leonie Kragt de diagonaalplek over van Evelien Matthijssen. Hiermee werd de sterke buitenaanval van de Bevers beteugeld. Met name de veldverdediging van de Flashies pakte langzaam maar zeker steeds meer van de harde klappen. Het resulteerde in een duidelijke voorsprong in de tweede sethelft. De Bevers kon het tij niet meer keren en bleef steken op 25-17.

De flow was hiermee ontstaan aan de flashzijde van het net en in de vierde set walste de ploeg door en nam van meet af aan het initiatief. Alle aanvalsters namen hun kansen waar en sloegen gaten in de overijsselse defensie. Met name Sandra Laarman toonde zich zowel aan het net als in de verdediging en rots in de branding. Flash walste door 2-5, 8-17 en 22-11. Pas toen kreeg de Bevers nog de kans om een paar punten te maken , maar verder als 25-17 liet de thuisploeg het niet komen.

De stand was gelijk en de vijfde set moest de beslissing brengen.

Beide ploegen startten de set met een "over mijn lijk" instelling en kropen gelijkwaardig naar de veldwissel. Flash nam daarbij een minieme 8-7 voorsprong, maar daarna was een ijzersterke service beurt van Esther Tunteler van (9-7 naar 14-7) de genadeklap voor de Bevers. Men kon nog twee punten maken maar meer stond Flash niet toe. Met een keurige 15-9 werd deze wedstrijd alsnog winnend afgesloten en kunnen de dames zich gaan voorbereiden op de uitwedstrijd van aankomende zaterdag tegen HSC in Hierden (bij Harderwijk) Voor de fans: die wedstrijd begint om 16.00 uur