Overslaan en naar de inhoud gaan

Zaterdagse thuiswedstrijden voor SV Meteoor

Door op zondag, 27 oktober, 2013 - 17:26

Tekst SV Meteoor

BADMINTON - Na 2 vrije weekenden was het dit weekend weer tijd voor de 5e competitiewedstrijd van dit seizoen. Na veel inspiratie te hebben opgedaan in de fantastische wedstrijden die gespeeld werden bij de Yonex Dutch Open in Almere was het voor de fanatiekelingen van SV Meteoor weer tijd om vol de strijd aan te gaan met hun tegenstanders.

Team 1 dit keer bestaande uit Aize van der Woude, Leon Bos, Rebecca van de Berg, Judith Gerringa (invaller uit het 3e i.v.m. blessure Dian Bos) en nieuwe vast speler Jordy Ausema die vanuit het 2e team nu het eerste team mag gaan versterken, mochten ze de strijd aan gaan met het eerste team van BC 70 Veluwe dat in de ranking de 5e plaats inneemt. Na een helaas 0-5 achterstand wist Rebecca van de Berg een mooie prestatie neer te zetten in de 2e dames enkel waar ze in 3sets won van haar tegenstander. Na deze overwinning kreeg het team de slag te pakken en wonnen ze ook beide mixen, wat de eindstand bracht op een 3-5 verlies.

Team 2 mocht het dit weekend opnemen tegen de nummer 2 van de ranglijst, op papier een lastige partij aangezien team 2 de 5e plaats in de ranglijst bezet. Team 2 speelde sterke partijen en ze wisten de eerste partij, de mannen dubbel van Reitse Terpsta en Wilfred Brontsema te winnen. Helaas verloren de dames hun dubbel nipt wat de tussenstand op 1-1 bracht. Ook gedurende de andere partijen bleef het spannend. De dames wonnen hun enkels en de heren verloren waardoor de stand gelijk bleef en ze met een 3-3 stand de mixen in gingen, kortom alles kon nog. Met volle moed gingen we de mixen in met de hoop deze 2 punten te pakken en onze eerste overall winst binnen te halen. Helaas verloor de eerste mix maar werd de 2e mix in een spannende partij in 3 sets gewonnen. Wederom een 4-4 gelijkspel voor team 2.

Team 3 mocht het opnemen tegen het 1e team van Zwolle dat de 1e plek in de ranglijst bezet, aangezien team 3 op dit moment 7e staat een lastige partij. Dit bleek dan ook uit de eindstand waarin team 3 helaas geen punten wist te snoepen bij de koploper en met een stand van 0-8 moest afsluiten. Team 4 mocht het opnemen tegen het team dat onderaan in de ranglijst staat.

Team 4 deed wat van ze verwacht werd en stormden met 8-0 over hun tegenstander heen. Waardoor ze hun plaats boven in de ranglijst weer iets zekerder maakten. Team 5 mocht het opnemen tegen de koploper Bannink mach 1 en wonnen! Wat een super prestatie, ze wonnen met 5-3. Ook jeugd 1 speelde dit weekend. Ze mochten het opnemen tegen Drachten J1 en wonnen met 7-1. Hierdoor behouden ze hun plekje als koploper in de tussenstand.

Volgend weekend spelen de teams van SV Meteoor uit. Team 1 speelt op zaterdag 2 november om 18:00 uur tegen DIOK in sportcentrum universiteit Twenthe. Team 2 speelt dezelfde dag om 12:30 uur in sporthal de Bargeres in Emmen. Wij hopen op uw support! Mocht dit aankomend weekend niet lukken dan zien we u hopelijk in het weekend van 17 november om 13:00 uur thuis in de Sorghvliethal te Veendam