Overslaan en naar de inhoud gaan

Speelotheek in Bibliotheek Veendam vernieuwd

Door op zaterdag, 26 oktober, 2013 - 06:40

SPELEN - Een avondje Monopoly spelen? Een boerderij bouwen van Duplo? In de speelotheek in Bibliotheek Veendam vind je speelgoed en spelletjes voor jong en oud. De afgelopen periode is de speelotheek vernieuwd.

De speelotheek is onderdeel van Bibliotheek Veendam. Iedereen die lid is van de bibliotheek kan speelgoed en spellen lenen bij de speelotheek. De materialen worden voor een periode van 3 weken uitgeleend en het leengeld per item bedraagt € 1,65. Het speelgoed is uitgezocht op veiligheid en wordt bij binnenkomst gecontroleerd en schoongemaakt.

De speelotheek is ideaal voor mensen die speelgoed willen afwisselen, die speelgoed eerst willen uitproberen voordat het zelf wordt aangeschaft of voor mensen die kinderen te logeren of op bezoek krijgen.
Bibliotheekmedewerker Wil de Jong: "We hebben speelgoed voor kinderen van 0 tot 12 jaar en spellen voor alle leeftijden. Voor iedereen zit er iets leuks bij!"

De afgelopen periode is er nieuw speelgoed aangeschaft. Zo is het aanbod uitgebreid met Duplo voor jongens en meisjes, Playmobile, tractors, nieuwe puzzels en gezelschapsspellen. Kortom, speelgoed of spelletjes lenen? Kom naar de speelotheek in Bibliotheek Veendam.