Regio

Vijf specialisten treden toe tot de OZGWINSCHOTEN/DELFZIJL - Binnen de Ommelander Ziekenhuis Groep (OZG) zijn de afgelopen periode vijf nieuwe specialisten toegetreden. Twee orthopedisch chirurgen, een vaatchirurg, een internist en een neuroloog. Een aantal van deze artsen werkt tevens in het UMCG. Deze uitbreiding vindt plaats om nog beter op de zorgbehoefte in de regio te kunnen inspelen.

De orthopedisch chirurgen L. (Lars) van Rozen en C.P. (Christiaan) van Lingen gaan binnen de OZG, samen met het bestaande team, de orthopedische zorg in de regio versterken. Naast de algemene orthopedie heeft Van Rozen een specifiek aandachtsgebied: de knie- en schouderchirurgie. Hij werkte voorheen als orthopedisch chirurg en traumatoloog bij de MC Groep (ziekenhuizen Dronten, Emmeloord en Lelystad). Van Lingen werkte voorheen als chef de clinique in de Isala Klinieken te Zwolle. Naast de algemene orthopedie is zijn aandachtsgebied de heup- en kniechirurgie. Beiden werken één dag per week in het UMCG.
Met de komst van vaatchirurg dr. M.J. (Maarten) van der Laan wil de OZG de vaatchirurgische zorg in de regio optimaliseren. Hij werkt deels in de OZG en deels in het UMCG. Van der Laan was voorheen werkzaam in het AMC te Amsterdam en hij is gepromoveerd op het gebied van aneurysma. Naast het aantrekken van vaatchirurg Van der Laan werkt sinds kort een aantal vaatchirurgen van het UMCG volgens een roulatiesysteem één dag per week in de OZG.

De nieuwe neuroloog is dr. J.M. (Jessica) Nielsen. Het aandachtsgebied van Jessica Nielsen richt zich, naast algemene neurologie, met name op Multiple Sclerose (MS) en epilepsie. Voorheen was Nielsen werkzaam in het VU Medisch Centrum in Amsterdam. Zij is gepromoveerd op de ziekte Multiple Sclerose. Ook Jessica Nielsen werkt deels in het UMCG.

Internist dr. G.W.D. (Gijs) Landman werkt als chef de clinique bij de maatschap Interne Geneeskunde. Hij werkte voorheen in het Universitair Medisch Centrum Leiden. Gijs Landman deed promotieonderzoek op het gebied van Diabetes type 2. Als internist heeft hij de aantekening voor het aandachtsgebied infectiologie (infectieziekten).