Overslaan en naar de inhoud gaan

Presentatie boek Tom Bodde aan een zonnig Langeleegte

Door op dinsdag, 22 oktober, 2013 - 22:29

Door Bianca Kor

BOEK
- Op het heilige gras van de Langeleegte heeft Angelo Cijntje het voortouw genomen voor de verkoop van het nieuwe boek van de Nederlandse Groundhopper Tom Bodde: 'Van Letland tot de Langeleegte.'

Angelo Cijntje is in 1980 geboren in Willemstad, CuraƧao. Hij speelde een tijd lang voor SC Veendam in de eerste divisie van het Nederlandse voetbal waarvan hij de laatste aanvoerder was.

Groundhoppers zijn voetbalfans die zoveel mogelijk voetbalclubs achterna reizen om wedstrijden te volgen in verschillende stadions. Hierbij maakt het niet uit welk team er speelt en op welk niveau het team speelt. Groundhopping is overgewaaid uit Engeland en Duitsland. Ook in Nederland wordt Groundhopping steeds populairder.

Tom Bodde, 41 jaar, is een van de eerste groundhoppers van Nederland en daarbij ook de bekendste. Hij reist nu al zo'n 20 jaar door Europa. Hij heeft meer dan duizend stadions bezocht in meer dan vijftig voetballanden.

Tijdens de presentatie van zijn boek vertelt Tom Bodde: 'toen ik voor het eerst op een statribune stond, wist ik het: ik pas hier. Ik heb meer dan 1000 stadions bezocht en hierover heb ik boeken geschreven. In elke stadion is de sfeer anders." Het groundhoppen is bij Tom begonnen in Praag waar hij het Nederlands Elftal heeft zien spelen. Sindsdien heeft hij plakboeken aangelegd want hij verzameld alles en hij zei tegen zijn vrouw Linda: 'Ik schrijf alles op."

Als laatste hadden de Veendam Fanatics van oud voetbalclub SC Veendam nog een verrassing voor Tom Bodde. Hij kreeg een shirt overhandigd met de tekst : 'De Langeleegte Veendam' erop. Na afloop was er tijd voor champagne op het voetbalveld.

Het boek is onder andere te bestellen via www.bol.com.