Dure nederlaag voor Veendam 1894 (zat)

Door op maandag, 21 oktober, 2013 - 13:19

Tekst Veendam 1894

VOETBAL - Veendam 1894 (zat) heeft slechts één week mogen genieten van de status van koploper. En dit heeft de ploeg van trainer/coach Chris de Jong volledig aan zichzelf te danken. Tegen Corenos werd werden de Veendammers compleet afgetroefd op agressiviteit met een 3-0 nederlaag tot gevolg. In de eerste helft was de thuisploeg uit Roodeschool al de bovenliggende partij zonder dat ze dit tot uitdrukking wisten te brengen in de score. Dit had een waarschuwing moeten zijn voor Veendam 1894, maar behoudens enkele spaarzame momenten was het spelbeeld na rust niet veel anders. Na een uur spelen kwam Corenos uiteindelijk op een 1-0 voorsprong toen een voorzet bij de tweede paal ongehinderd binnengekopt kon worden. Daarna kregen de gasten uit Veendam enkele kleine mogelijkheden op de gelijkmaker via Hulsing en Sabic, maar zij troffen geen doel. In de slotfase scoorden de gastheren nog twee keer via een mooi afstandsschot en vanuit de kluts, waardoor Veendam 1894 met de duidelijke cijfers van 3-0 huiswaarts werd gestuurd. Komende zaterdag gaat de equipe van Chris de Jong in Uithuizen op jacht naar eerherstel waar het moet aantreden tegen Noordpool UFC.