Veendam 1894 (zon) onderuit in Musselkanaal

Door op maandag, 21 oktober, 2013 - 13:18

Tekst Veendam 1894

VOETBAL - Veendam 1894 is er ook afgelopen zondag niet in geslaagd om punten te pakken. Na recente nederlagen tegen Twedo en Zwartemeerse Boys bleek nu Musselkanaal met 2-1 te sterk. Deze uitwedstrijd voor Veendam 1894 was eigenlijk de seizoensopening begin september, maar ging toen niet door vanwege overvloedige regenval.

De beginfase van de wedstrijd waren de gasten uit Veendam de bovenliggende partij. Dit overwicht resulteerde in de tiende minuut in de openingstreffer van Thom Wevers: 0-1. Daarna kwam de thuisploeg beter in de wedstrijd en kwam halverwege de eerste helft niet geheel onverdiend op 1-1 via Ruben Manning. Dit was tevens de ruststand.

Na de pauze schoot Veendam 1894 wederom sterk uit de startblokken met een uitgelezen kans om op voorsprong te komen tot gevolg. Leon Zijlstra schoot de door hemzelf versierde strafschop echter tegen de prima doelman van Musselkanaal op. In plaats van een verdiende voorsprong voor de geelzwarten was het even later een treffer voor de groenhemden uit Musselkanaal. Maikel Geerts werkte de bal de ongelukkig achter zijn eigen doelman: 2-1. Vervolgens probeerde Veendam 1894 met een opportunistische strijdwijze de gelijkmaker te forceren, maar de echte overtuiging hiervoor ontbrak.

Door deze nederlaag blijft de ploeg van trainer/coach Patrick Beek onderin de ranglijst bivakkeren. Komende zondag staat de belangrijke thuiswedstrijd tegen Raptim op het programma. De ploeg uit Coevorden heeft net als Veendam 1894 vier punten uit zes gespeelde wedstrijden.