Overslaan en naar de inhoud gaan

Zaalvoetbalteam Sportplein speelt goede competitie

Door op vrijdag, 18 oktober, 2013 - 12:25

DOELSTELLING - Woensdagavond kwam in de V & Z Veendam zaalvoetbal competitie ook (een incompleet) B&M en Sportplein tegen elkaar uit. De wedstrijd werd met 11 tegen 3 door Sportplein beslist.

Dit team heeft een behoorlijke ontwikkeling doorgemaakt. Er werd in 2010 in de 3e klasse gestart met een jonge enthousiaste groep voetballers. In het eerste jaar was het eerst wennen aan elkaar, en ook aan het voetballen in de zaal.

Het tweede jaar ging het hun een stuk beter af, en werd het team van Sportplein kampioen in de 3 klasse, met de minst gepasseerde doelman en topscoorder. En volgde de promotie naar de 2 klasse. In het derde jaar is er doorgepromoveerd naar de eerste klasse, waarin het team als vierde eindigde.

Dit seizoen is er nog een goede voetballer bij gekomen, en tot nu toe zijn alle wedstrijden nog gewonnen. De doelstelling voor dit seizoen is om zolang mogelijk ongeslagen te blijven, aldus coach Luppo van Loenen.

Met deze overwinning blijft Sportplein de lijst aanvoeren in de eerste klasse. Bij B&M was het Danny Bats die twee mooie doelpunten scoorde. Het derde doelpunt werd door vader Bats gemaakt. Bij Sportplein was Eikens door zijn medespelers te laten scoren de beste speler.

Sinds 2010 in de zaalvoetbal competitie van V & Z Veendam uitkomend, is het zaalvoetbalteam Sportplein heel content met hun sponsoring, die ook geheel de contributie voor zijn rekening neemt. Hierdoor is er de mogelijkheid geboden om in de competitie te spelen.

Hierbij van Sportplein de doorgifte van complimenten aan de bestuurders en scheidsrechters van V & Z, die deze competitie voor al deze voetbalclubs mogelijk maken.

V & Z Veendam is een sportvereniging dat oorspronkelijk voor bedrijven een veldvoetbalcompetitie organiseerde. In 1974 is het breder gemaakt door ook teams van instellingen mee te laten doen. Dit seizoen wordt er door ongeveer 700 leden, verdeeld over 40 teams, een competitie gespeeld in de drie hallen van de gemeente Veendam. Op de maandag in de Wildervankhal. Op woensdag en vrijdag in de Sorghvliet- en Parkstadhal.