Na een slecht begin kwam Wildervank ijzersterk terug

Door op dinsdag, 15 oktober, 2013 - 07:06

Tekst Jacob Kuipers

WILDERVANK
- Na afloop van de voetbalwedstrijd ZBC - Wildervank (zon) zongen de spelers van derdeklasser Wildervank in de bus het lied ‘bloed zweet en tranen'. En dat was ook niet zo verwonderlijk na de 4-3 overwinning op ZBC uit Zweeloo. De ploeg van oefenmeester Lesmond Prinsen wilde natuurlijk iets rechtzetten na de thuisnederlaag tegen Ter Apel. Maar voordat de spelersbus op de plaats van bestemming was moest reisleider Michel Luttje van Wildervank de chauffeur even de weg wijzen, want anders was had de bus nog rond getoerd in Zweelo.

Bij aankomst in het Drentse plaatsje Zweelo maakten de luidsprekers een hels kabaal waar ‘de honden geen brood van lusten'. Bij het aanhoren van het ‘ketelmuziek' zou je denken dat de thuisclub wel in een hoog tempo zou spelen. Want de spelers van ZBC hebben zelf deze muziek aangevraagd en hoopten natuurlijk dat dit ‘lawaai' mee zou helpen om de drie punten te pakken.

Wildervank opende het ‘voetbalgala' slecht, het leek wel of de roodhemden een moeilijke wedstrijd tegemoet zouden gaan. De thuisclub zette Wildervank direct vast op eigen helft en het houtwerk werd twee keer ‘gekust'. Vooral de ‘man off the match', de 40-jarige Ruud Jalving van ZBC was een waren kwelgeest. In de beginfase dicteerde de thuisclub de wedstrijd. Wildervank had veel moeite om zich staande te houden.

Na 20 minuten spelen zwichtte Wildervank voor de aanvalsgolven. Het was een handige actie van ZBC-speler Wilfred Kuipers en door tussenkomst van Jalving werd het leer wederom door Kuipers gepromoveerd tot een goal: 1-0. Wildervank zat niet goed in haar ‘vel' En na een half uur kwamen de bezoekers met de schrik vrij. Kuipers zette Jalving aan het werk en zijn inzet ‘kustte'de paal.

In het verloop van de wedstrijd vond de thuisclub weer het houtwerk op haar pad. De gasten hadden in deze fase dus niet over geluk te klagen. Maar de kentering kwam in de 39ste minuut. Wildervank-speler Kevin Kaspers scoorde via een sly-ding de 1-1 en deze goal voelde als een bevrijding. Het spel van Wildervank groeide zachtjesaan naar grote hoogtes. De elf van oefenmeester Prinsen kwam in de 40ste minuut op voorsprong.

En Wildervanker Yannick van der Wal zorgde in de 40ste minuut voor 1-2. Vervolgens Wildervank kwam op ‘rozen' te zitten toen spielmacher Marcel Gelderloos er ‘als de kippen bij was' om in de 45ste minuut de 3-1 voor Wildervank te laten noteren. En dat werd ook de ruststand. Wildervank was in deze periode de betere ploeg en dat resulteerde in twee goals.

Direct na de thee mocht linkerspits Jalving een hoekschop nemen en ZBCér Kuipers tikte de 2-3 binnen. En vijf minuten later was het Wildervanker Stefan Mulder die de score voor zijn ploeg verder uitbreidde: 2-4. En in de laatste minuut was het ZBCér Ten Berge die de score voor zijn ploeg nog iets draaglijker maakte: 3-4.

Ondanks dat Wildervank in de beginfase een mindere periode had kwamen de ‘volgelingen' van Prinsen sterk terug en dat verdient een groot complument aan de ploeg.