Wederom sneu verlies Veendam 1894 (zon)

Door op maandag, 14 oktober, 2013 - 15:02

Tekst Veendam 1894

VOETBAL - Het blijft een terugkerend verhaal, maar ook afgelopen zondag verloor Veendam 1894 onnodig punten. De uitwedstrijd tegen Zwartemeerse Boys ging met 3-1 verloren, terwijl de kansenverhouding ruimschoots in het voordeel van de Veendammers was. Maar het afmaken van de doelkansen blijft een probleem en aan de andere kant worden de goals te makkelijk weggegeven. Dit is momenteel het verschil tussen een plek in de onderste regionen van de ranglijst en de subtop.

De 3e klasse D is wat dat betreft ongemeen spannend, want de vijf onderste ploegen hebben allen vier punten en Veendam 1894 is daar eentje van. Er zal dus snel gewonnen moeten worden om niet in een degradatiestrijd verwikkeld te raken. Op basis van het veldspel en de vele kansen die desondanks gecreƫerd worden moet dit mogelijk zijn. Maar dan moet het rendement wel omhoog.

Tegen Zwartemeerse Boys begonnen de geelzwarten slecht aan de wedstrijd met een vlotte 1-0 achterstand tot gevolg. Daarna werd de wedstrijd gecontroleerd en zorgde Leon Zijlstra vanaf de penaltystip voor de snelle gelijkmaker. Nog voor rust kreeg Veendam 1894 enkele opgelegde kansen om op voorsprong te komen, maar een doelpunt leverde dit offensief niet op.

Hetzelfde was zichtbaar in de eerste fase na de pauze, totdat Zwartemeerse Boys halverwege de tweede helft op een onverdiende 2-1 voorsprong kwam. Bovendien werd Veendam 1894-middenvelder Maikel Geerts met rood van het veld werd gestuurd vanwege vermeend commentaar op de leiding. Hiermee leek het verzet van Veendam 1894 gebroken en kon de thuisploeg uitlopen naar een 3-1 eindstand.

Komende zondag kan Veendam 1894 zich alweer herpakken als de inhaalwedstrijd bij Musselkanaal op het programma staat.