Veendam 1894 (zat) ruim langs Middelstum

Door op maandag, 14 oktober, 2013 - 15:01

Tekst Veendam 1894

VOETBAL - Veendam 1894 boekte afgelopen zaterdag in eigen huis een ruime 4-1 overwinning op Middelstum. De uitslag doet een makkelijk middag vermoeden, maar dat was in de beginfase allerminst het geval.

De wedstrijd ging in de eerste fase gelijk op, al was wel zichtbaar dat Veendam 1894 iets makkelijker voetbalde. Het verschil zat hem in het rendement. Bijna iedere kans die werd gecreƫerd was raak, waardoor de formatie van Chris de Jong na een half uur spelen met 3-0 aan de leiding ging. De treffers kwamen van de voet van Hollander, Sezer en Sabic. Op slag van rust deed Middelstum iets terug toen een als voorzet bedoelde bal prachtig in de kruising vloog: 1-3.

In de tweede helft controleerde de thuisploeg de wedstrijd en werd al vrij snel de 4-1 geproduceerd door Hulsing. Hierdoor was de strijd gestreden en kabbelde het duel voort richting het einde. Veendam 1894 kreeg nog wel enkele kansen op een monsterscore, maar de doelman van Middelstum stond telkens paraat. Door deze zege, en het puntverlies van Mamio en Godline, gaat Veendam 1894 momenteel aan de leiding in de 4e klasse. Maar de verschillen zijn uitermate klein in een competitie waarin de meeste ploegen erg aan elkaar gewaagd zijn.

Volgende week is er een inhaal-/bekerronde en staat voor Veendam 1894 de inhaalwedstrijd bij Corenos in Roodeschool op het programma.