Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerste Bogdike Streektaoldag loat van zich spreek'n

Door op zondag, 13 oktober, 2013 - 17:00

OP KOVVIEVERZIDE - Zaterdagmiddag organiseerde Bogdike voor het eerst een Streektaoldag in het centrum van Veendam. En als de muzikanten, de verhalenvertellers en de poëten het concept nu al helemaal geweldig vinden dan heb je als Bogdike een evenement weten neer te zetten die zijn weerga niet kent.

In een aantal leegstaande winkelpanden waren vanaf 13.00 uur afwisselend optredens van muzikanten, verhalenvertellers en werd er poëzie voorgedragen. De middag kwam door het herfstachtige weer iets later op gang, maar zo rond 15.00 uur zaten de panden vol met een zichtbaar genietend publiek.

Schrijver en journalist Herman Sandman las voor uit eigen werk. Zo had hij o.a. een mooi verhaal over al zijn Facebookvrienden, zo'n 700. De helft kent hij niet (herkenbaar voor velen), en over de andere 350 had hij ook een duidelijke mening, want wat zijn vrienden! Hij kwam met een aantal definities van het woord vriend. Een kameraad bv. die heb je alleen in Finsterwolde en zo ging hij maar door. Hij kwam tot de conclusie, zoals velen met hem, er blijven een aantal echte vrienden over, maar daar heb je geen Facebook, Twitter en Linkedin voor nodig!

Op het affiche klinkende namen van o.a. de vertellers Harm van der Veen en Henk Puister en muziek van Veendam, Vandoage, Rieks Folgerts, Alex en Lourens, Bert Hadders en de Grunniger rappers Wat Aans.  Irene Wilkens bracht in het voormalig pand van de banketbakker aan de Promenade een ode aan Ernst Puik. 

Op Kovvieverzide werd niet alleen zeer gewaardeerd bij de artiesten, ook het publiek was zeer te spreken over de invulling van de lege winkelpanden.

Voor 2013 zitten de festiviteiten van Bogdike erop maar het jaarplan voor 2014 staat in de steigers.

Meer over stichting Bogdike / Friends of Bogdike: www.bogdike.nl


Voor meer foto's, zie ons fotoalbum