Wildervank - WVV 3 - 3

Door op zondag, 13 oktober, 2013 - 16:29

Tekst Jacob Kuipers

VOETBAL - De zaterdagvoetballers van Wildervank hebben in de uitwedstrijd tegen WVV te weinig gekregen. Beide ploegen bleven op een 3-3 eindstand steken. En met deze uitslag kreeg Wildervank te weinig. In de laatste minuten moest WVV met 10 spelers verder omdat de scheidsrechter er een speler van ‘de Sodommers' van het veld stuurde.

In de 9e minuut kwam runner-up WVV op een 1-0 voorsprong. Maar Wildervank kwam sterk terug en Maikel van Vliet zorgde er voor dat zijn ploeg op gelijke hoogte kwam: 1-1. Maatje Niels van Velzen mocht een vrije trap nemen en Van Vliet was er als de ‘kippen´ bij om deze vrije trap tot een doelpunt te promoveren.

Op dat moment deelde Wildervank ‘de lakens uit' en na 40 minuten was het weer ‘bingo' voor de roodhemden uit Wildervank. Van Vliet verstuurde een prima pass en Robert Swama en liet de doelman van de Winschoters ‘vissen' 1-2. En een paar minuten later scoorde WVV de gelijkmaker: 2-2. Maar Wildervank had toch de langste adem en deze eerste part.

Middels een vrije trap van Wildervank-speler Robert Swama kwam het leer tot stilstand tegen de vijandelijke touwen van WVV: 2-3. Wildervank ging dus met deze voorsprong rusten maar kreeg toch nog een ‘bittere pil' te verwerken. De eerste 10 minuten dicteerde de thuisclub. De scheidsrechter moest dijkwijls ingrijpen omdat de Winschoters diverse keren over de schreef gingen.

De arbiter moest zelfs een rode kaart aan een speler van WVV geven. Ze moesten dus met 10 man verder. En in de 81ste minuut kwamen ze tegen de verhouding in op 3-3. En daar bleef het bij.