Overslaan en naar de inhoud gaan

Veendam doet mee aan Nationaal Integratie diner

Door op dinsdag, 8 oktober, 2013 - 16:38

INTEGRATIE - Veendam doet mee aan het Nationaal Integratie diner, dat donderdag 10 oktober voor de derde keer plaatsvindt. Het samen eten is bedoeld om de verschillen tussen mensen te vieren en de vooroordelen weg te nemen. In 2012 deden zo'n 150 bedrijven mee en 7000 mensen, dit jaar staat de teller ruim daarboven. Ook Veendam doet mee aan het Nationaal Integratie Diner. In Veendam is er alleen geen sprake van een diner, maar van een lunch.

Op donderdag 10 oktober 2013 gaan overal in Nederland mensen uit allerlei verschillende culturen samen eten. Bedrijven, gemeentes, scholen, ziekenhuizen en andere instellingen doen mee, zoals bijvoorbeeld Schiphol, vestigingen van Ikea, de gemeentes Arnhem, Enschede, Rotterdam, VUMC Amsterdam, ROC's, ambassades. Het Nationaal Integratie Diner is een initiatief van schoonmaakorganisatie Asito.

Ook Veendam doet mee aan het Nationaal Integratie Diner! In Veendam is alleen geen sprake van een diner, maar van een lunch. Van 12:00 uur tot 13:30 uur zijn de genodigden in het gemeentehuis van Veendam welkom: o.a. bezoekers, de inburgeringleerlingen van het Noorderpoort, medewerkers van de gemeente en de leden van Mo(o)i. Alle bezoekers betalen een bijdrage van €2,50. De internationale gerechten worden bereid door de inburgeringleerlingen van het Noorderpoort en door de leden van Mo(o)i in Veendam.