Overslaan en naar de inhoud gaan

Benefietconcert Make a Wish groot succes

Door op zondag, 6 oktober, 2013 - 21:52

BENEFIET - Het benefietconcert van afgelopen zaterdag is een groot succes gebleken! De organisators van het concert waarbij alle opbrengsten ten goede kwamen aan de stichting Make a Wish (het vroegere Doe een Wens) maakten aan het einde van de avond bekend dat de stichting maar liefst € 2376,72 op hun rekening bijgeschreven krijgen. Trudy Doornbos van de stichting was aangenaam verrast met deze opbrengst!

De bovengemiddelde opbrengst was met name te danken aan de sponsor van deze avond, I-KOOK keukens uit Veendam die alle gemaakte kosten voor zijn rekening heeft genomen.

De reacties van het publiek waren na deze enerverende avond louter positief en er werd in superlatieven als formidabel, fantastisch en geweldig gesproken. Het repertoire was dan ook zeer gevarieerd. Ruim 100 koorleden begonnen de avond met het nummer Geef mij nu je angst (bekend van Guus Meeuwis) Presentator Hayo Smit droeg het lied namens alle koorleden op aan alle bange, zieke en wanhopige mensen! Dit zorgde voor menigeen in het publiek voor een kippevelmoment.

Het Brokekoor uit Westerbroek beet vervolgens het spits af met een serie schitterende nummers.
In het tweede blok werd door de ruim 100 koorleden Halelujah van Leonard Cohen gezongen. Popkoor Funism uit Veendam bracht vervolgens een aantal prachtige nummers ten gehore. Hierbij moet worden opgemerkt dat dit koor zaterdagochtend nog diverse ziekmeldingen kreeg van leden waardoor het programma enigszins moest worden aangepast. Maar ze stonden er, en hoe! Een luid applaus was hun beloning!

Het concert werd afgesloten door het bekende koor uit Sappemeer, Juicy lake! Zij zongen op een voortreffelijke wijze een aantal prachtige nummers uit hun uitgebreide repertoire. Dirigente van de 3 koren Ninke Sluiter-Ballema was apetrots op deze prestatie van formaat en een ovationeel applaus was haar beloning! De toegift, Conquest of paradise viel bij het publiek zeer in de smaak!

Op de vraag van presentator Hayo Smit aan het publiek of dit voor herhaling vatbaar is werd volmondig ja geroepen!