Flash Dames overtuigend winnaar tegen Oranje Nassau

Door op zondag, 6 oktober, 2013 - 20:55

Tekst Flash

VOLLEYBAL - De dames van Flash hebben er tegen de "luchtmachtvrouwen" van ON weinig twijfel over laten bestaan wie de meeste rechten op de winst konden maken. Bij de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen wilden de Flashies graag goed voor de dag komen en waren nadrukkelijk op zoek naar de winst.

Coaches Schreuder en Hekkelman stuurden Esther Tunteler, Evelien Matthijssen, Leonie Kragt, Janine Bouwmeester, Marlinda Gorens, Colinda Makken en als verdedigster Ellin Frericks tussen de antennes en zij startten prima. Wetend dat veel van de ON aanval via de boomlange diagonaal speelster zou gaan was de verdediging daar goed op ingesteld. Ook in de opbouw speelden de "Flashies" rustig en overtuigend. Voor spelverdeelster Esther Tunteler dé gelegenheid om de midkanonnen aan het werk te zetten. Direct gevolg van de druk die de meiden daarmee op het achterveld van ON zetten, was dat ook de diagonaal en de buitenspeelsters voldoende ruimte kregen om volop te scoren. De midblokkering van de gasten uit "stad" werden er bijkans dol van. In een redelijk gelijk opgaande eerste set wist Flash bij 17-17 een klein gaatje te staan en door een prima servedruk als eerste de meet te bereiken, 25-23.

In dezelfde samenstelling denderde Flash in de tweede set door. Vanaf het eerste punt speelden de gastvrouwen zich naar een comfortabele voorsprong, waarbij vooral het spel van Janine Bouwmeester opviel, die na twee moeilijke openingswedstrijden aanvallend uitgroeide tot een vrijwel zeker score aan de buitenkant. ON had in deze set het nakijken en capituleerde bij 25-14.
Het smaakte naar meer en zo begon Flash ook aan de derde set. In een mum van tijd liep de thuisploeg naar een 8-3 voorsprong. Een walk-over lag in het verschiet, maar dat liep wat anders . De coach van ON had zijn opstelling 3 posities laten doordraaien en daarbij bereikt dat Esther Tunteler tegenover de boomlange diagonaal speelster terecht kwam. Het spel werd aan beide kanten rommeliger en daar profiteerde ON het best van Amber Franzen kwam voor Esther Tunteler en bracht daarmee meer blokkerende lengte aan het net en een bloedmoeilijke service. Het duurde net even te lang om de inmiddels ontstane achterstand weer goed te maken ON bracht de spanning in de wedstrijd terug met 21-25.

De vierde set werd gekenmerkt door een sterk herstel van de thuisploeg. Meteen vanaf het begin werd de druk op de tegenstander volop opgevoerd, en daarbij kwamen alle aanvalsters volop tot hun recht. In die situatie nam Flash het voortouw en verdiende ook het geluk dat je in zo'n situatie zo goed kunt gebruiken. Een paar curieuze ballen (set-up met één hand vanachter de scheidsrechtersstoel kwamen precies op de midpositie, waar Colinda Makken er dankbaar op stond te wachten en de bal met een doffe dreun op de speelvloer beukte. Ook diagonaalspeelster Evelien Matthijssen ging links en rechts om het ON blok heen en buitenspeelster Leonie Kragt sloeg op iedere bal en scoorde bijna alles.
Aan ON zijde probeerde men door fanatiek aanmoedigen en veel wisselen het tij te keren, maar daar was Veendam niet voor in. Met een duidelijke 25-20 voorsprong werd de eerste overwinning van dit seizoen behaald.

Aankomende zaterdag moeten de dames weer op reis, ditmaal naar Leeuwarden om te proberen de punten tegen de nieuwe fusieclub VC 058 mee te pakken. Die wedstrijd zal om 19.00 uur beginnen.