Overslaan en naar de inhoud gaan

Zwemwedstrijd de Brug in Raalte

Door op zondag, 6 oktober, 2013 - 16:44

Tekst De Brug

ZWEMMEN
- In de voorbereiding naar de Special Olympics van 2014 in Heerenveen, zijn de zwemmers van De Brug Veendam afgelopen zaterdag naar Raalte geweest voor een zwemwedstrijd. Ook de andere regio's van De Brug gingen mee en met 2 bussen gingen ze op weg naar Raalte. Daar aangekomen ging iedereen de kleedkamers op zoeken, omkleden en zich voorbereiden op de wedstrijd. Ondanks dat het seizoen nog maar net begonnen is werden er door sommige zwemmers al PR's gezwommen.

Halverwege de wedstrijd werden de eerste medailles uitgereikt. De coaches van Veendam konden al 11 medailles op hun lijst zetten, allemaal op persoonlijke nummers. Er waren zelfs 2 dames (Marion Korremans en Lianne Lageveen) die al 2 gouden medailles hadden gehaald. Ook de beide estafette teams op de 4 x 50m vrije slag vielen in de prijzen. De heren (Bart Hol, Mark Gernaat, Alwin Boxem en Eric de Jong) haalden goud en de dames gingen met brons naar huis.

Na de pauze ging de strijd om de medailles weer verder, hier en daar sloeg de vermoeidheid al een beetje toe, maar toch volhouden en doorgaan. De ouders die met auto's naar Raalte waren afgereisd om de zwemmers aan te moedigen deden hun best ook, ze hadden zelfs een spandoek! Dat dit alles bij elkaar geholpen heeft bleek aan het eind van de wedstrijd, toen de rest van de medailles werd uitgereikt. Het ging op dezelfde voet verder als in de pauze, om de haverklap medailles voor de Veendammer zwemmers.

Het resultaat, een gezellige dag met een totaal van 18 gouden, 9 zilveren en 14 bronzen medailles en een heleboel PR's. Het dames estafetteteam op de 4 x 25m vrije slag had nog de derde plaats aan het eind van de wedstrijd. De coaches en zwemmers gingen voldaan in de bus terug naar Veendam.