Overslaan en naar de inhoud gaan

Veendam wordt zwemstad

Door op zondag, 6 oktober, 2013 - 16:41

Tekst Z&PC Bubble

ZWEMMEN - Op 19 en 20 oktober aanstaande houdt Zwem- en Poloclub Bubble uit Veendam haar 37ste Internationaal Zwemtoernooi. Volgens de KNZB is dit zwemtoernooi het grootste in zijn soort van heel Nederland en waarschijnlijk van West-Europa.

Honderden deelnemers
Dit jaar zullen meer dan 700 zwemmers en ruim 100 begeleiders afreizen naar Veendam. De zwemmers van 38 zwemverenigingen komen uit heel Nederland en Duitsland.
De deelnemers maken samen 3578 individuele starts en zwemmen samen 239 estafettes.
Ruim honderd officials zorgen voor de tijdwaarneming tijdens dit sportieve evenement. Deelnemers en thuisblijvers kunnen de uitslagen op de voet volgen via Livetiming.

Sportiviteit en gezelligheid

Tijdens dit sportieve evenement vormen het winnen en het leveren van de allerbeste prestaties, samen met gezelligheid en het overhouden van mooie herinneringen, de hoofdbestanddelen van het toernooi.
Er is voor de zwemmers veel te beleven tijdens dit sportieve evenement. De eerste teams zullen al op de vrijdag in Veendam arriveren en overnachten in de Sorghvliethal en de Parkstadhal. Op de vrijdagavond kunnen de dan al aanwezige zwemmers en begeleiders deelnemen aan een karaoke-avond.
Het Internationaal Zwemtoernooi 2013 zal op zaterdag op een bijzondere manier worden geopend waarbij om 8:30 uur de eerste start zal plaatsvinden door oud Nederlands- en olympisch kampioen Thijs van Valkengoed . Gedurende de dag zal hij voor de deelnemers een aantal korte presentaties verzorgen over de zwemsport.

De zwemmers zullen tot laat in de middag in zwembad Tropiqua verschillende series zwemmen waarna er op de zaterdagavond de traditionele zwemdisco met DJ Peter Prummel plaatsvindt.
Zowel op de zaterdag als de zondag zullen er diverse activiteiten voor de zwemmers georganiseerd worden. Van zaterdag op zondag wordt er weer overnacht in de sporthallen. En zondag zal er weer vanaf 08.30 uur gezwommen worden tot ongeveer 16.30 uur.

Z&PC Bubble
Organiserende vereniging Z&PC Bubble zal gedurende het toernooi vertegenwoordigd worden door zo'n 35 zwemmers. De organisatie van dit toernooi is ieder jaar weer een enorme klus voor Z&PC Bubble. De toernooicommissie is afgelopen maanden druk bezig geweest met de voorbereidingen en gedurende het toernooi zal er beroep worden gedaan op vele vrijwilligers om er ook dit jaar weer een bijzonder toernooi van te maken.

Meer informatie
Publiek dat ook graag de sferen van de dit unieke toernooi wil proeven is op zaterdag 19 en zondag 20 oktober aanstaande van harte welkom in Zwembad Tropiqua.
In verband met het zwemtoernooi is Zwembad Tropiqua het weekend van 19 en 20 oktober gesloten voor publiek dat wil gaan zwemmen. Mensen die toch graag willen zwemmen worden doorverwezen naar zwembad De Kalckwijk in Hoogezand.
Meer informatie over het Internationale Zwemtoernooi is te vinden op de website www.zpcbubble.nl