Overslaan en naar de inhoud gaan

CDA fractie bepleit openbare raadsvergadering!

Door op zaterdag, 5 oktober, 2013 - 09:00

Tekst CDA Veendam

OPENBAAR - De CDA fractie wil aanstaande maandag in de openbaarheid vergaderen over de ontstane bestuurlijke impasse rondom het besluit van het DB van de Kompanjie om tegen de wil van de meerderheid van de Veendammer gemeenteraad toch akkoord te gaan met de oprichting van een nieuwe overheid NV (NV Grid) voor de ICT diensten van de gemeenten Veendam, Pekela, Oldambt en Bellingwedde.

De CDA fractie vindt dat de Veendammer bevolking het recht heeft om kennis te nemen van de overwegingen van zowel burgemeester Meijerman als wethouder Steenhuis, als de argumenten van de meerderheid van de raadsleden om tegen dit voornemen te zijn. De wethouders Schmaal en Wierenga waren tegen het voorstel van het DB van de Kompanjie.

De fractie is zeer kritisch over dit in haar ogen onrechtmatige besluit van het DB van de Kompanjie waarbij de stem van burgemeester Meijerman doorslaggevend was. Deze kritische houding wordt gevoed door de voorgeschiedenis in mei/juni waar over een soortgelijk onderwerp de raad en de burgemeester ook in conflict raakten. Na de bemiddeling van CdK Max van den Berg leek Meijerman zich neer te leggen bij het feit dat de raad bij dit soort besluiten het laatste woord heeft.