Overslaan en naar de inhoud gaan

Offday Bareveld

Door op vrijdag, 4 oktober, 2013 - 07:18

Tekst vv Bareveld

VOETBAL - Afgelopen zondag moest vijfdeklasser Bareveld het opnemen tegen BNC uit finsterwolde. De mannen van oefenmeester Arnold Molema verloren de wedstrijd met 4-2. BNC is een gevaarlijke tegenstander en fysiek enorm sterk. Bareveld daarentegen moet het meer van voetbal hebben. En het is de kunst voor Bareveld dus om zoveel mogelijk duels te mijden maar tegelijkertijd ze ook niet uit de weg te gaan.

De eerste helft gaat van start en Bareveld heerst alleen maar weet dit nog niet om te zetten in kansen. Welis er 70% balbezit. BNC herpakt zich na een minuutje of 10 en gooit fysiek de beuk erin en jaagt door op keeper Groenhof van Bareveld. Die heeft geen afspeelmogelijkheid omdat back Beuker hoog op staat en Jonker en Niemeijer aan één kant staan. En besluit een lange bal te geven. Hierop reageert de aanvaller van BNC goed en blokt de lange bal die ongelukkig in het lege Barevelddoel stuitert.

Dit komt hard aan bij de jongens van Bareveld en ze hebben dan ook een tijdje nodig om zich weer te herpakken maar het overwicht blijft en dit resulteert in wat kansjes voor Van Maanen, Van der Laan, Korthuis en topscorer Kroder, maar het mag niet baten. In de counter slaat het noodlot echter weer toe, een corner van Bareveld wordt weg gekopt en de voorstopper zet er zijn maatje 46 eronder en voorin word hij vervolgens afgemaakt. De lange ballen van BNC nekken ons, In de kleedkamer werd treffend gezegd; Ze raggen alles weg en er vallen 2 á 3 ballen goed en het is gelijk gevaarlijk. Wat heet ..... het staat 0-2.

Dan komen de irritaties en natuurlijk zijn de temperamentvolle Barevelders Niemeijer en Lohman niet te beroerd om er een schepje bovenop te gooien met felle tackles maar vooral met scherp commentaar op de leiding, De scheidsrechter is daar niet van gediend en presenteert de gele kaart aan Niemeijer. Ook Schipper reageerde op een gegeven moment op een aantal "rotte" appels in het publiek die non-stop commentaar zaten te leveren, irritant is het maar reageer er niet op. Sta er boven.

Terug naar de wedstrijd want het voetbal is prima vanaf Bareveld kant maar dat reikt maar tot de 16 meter en dan worden er bijzondere keuzes gemaakt. De thuisclub doet te moeilijk en moet af en toe gewoon eerder schieten. De Barevelders Schipper en Kroder die een een-tweetje aangingen en de spits legt hem iets te breed en het leer kwam in het bezit van de tegenstander het werd 3-0 voor BNC.

De tweede helft vliegt Bareveld weer ouderwets uit de startblokken. Joey Minke is misschien wel ons meest onderschatte voetballer met een ongelofelijke drive naar voren. Hij is een moderne back die aanvallend heel veel kan brengen het enige waar het nog aan ontbreekt is rendement. Minke loopt vaak moeiteloos een mannetje of 3 voorbij. Het probleem is alleen als Joey bij de achterlijn is wil hij diezelfde spelers nog een keer voorbij wil. Af en toe kan hij de bal met links strak voorleggen maar dan kapt hij af en staat iedereen weer vast.

Minke dit is een oproep van de supporters: Speel met vertrouwen en maak de simpele keuzes! Als je dat doet dan word je assist king! Aan de andere vleugel loopt van Maanen die met al zijn ervaring dit wel heeft en ook deze keer bedient hij Korthuis die na een aantal korte kap en draaibewegingen de bal binnen schuift: 1-3. Dan word er fors doorgedrukt door Bareveld alleen de 2-3 blijft nog uit, wel zijn er kansen genoeg voor. De goed ingevallen Van der Veen schuift een bal net naast. Kroder van Bareveld helpt 2 kansen om zeep.
De eerste is een fenomenale steekpass van Niemeijer en de spits wipt hem keurig over de keeper maar helaas ook naast de goal. Waar Kroder bijna alles kan met zijn voeten, zo weinig kan hij met het hoofd want ook een goede kopkans is niet aan hem besteed. Van Maanen, Schipper en Lohman krijgen hem er ook niet in. Dan een moment die tekenend is voor de hele wedstrijd na wederom een veel te lange bal van BNC kan Beuker makkelijk onderscheppen maar de spits van BNC loopt op elke bal zo ook op deze en (de nog niet in goed vorm verkerende) Beuker legt hem blind opzij waar de spits hem oppikt en de 1-4 binnen prikt.

Na een goede actie van Korthuis doet Kroder nog wat terug door de goede voorzet binnen te tikken. Één van de laatste acties van de wedstrijd geeft ook aan hoe het ging vandaag. Na een uitstekende actie van Schipper die de bal terug legt valt de bal tussen Kroder en van Maanen in, van Maanen was het uiteindelijk die afdrukte.