Overslaan en naar de inhoud gaan

Herman Sandman en de Grunniger rappers Wat Aans 'Op kovvieverzide' tijdens streektoalmanifestatie Bogdike

Door op vrijdag, 4 oktober, 2013 - 15:00


Tekst Bogdike

STREEKTOAL - De Stichting Bogdike organiseert op zaterdag 12 oktober in samenwerking met de bibliotheek en makelaardij Alders de streektoalmanifestatie "Op kovvieverzide".

Het grote aantal leegstaande panden in het centrum is ons Veendammers al enige tijd een doorn in het oog. We gaan op 12 oktober een groot aantal van die panden weer vullen en wel met muzikanten, verhalenvertellers en dichters. Ook gaan we ruimte in het centrum gebruiken voor een kinderboekenverkoopmarkt en speelgoedmarkt. Kinderen, die boeken of speelgoed willen verkopen krijgen van de Bieb en Bogdike de gelegenheid dat te doen.

Het centrum van Veendam wordt zo weer eens een keer helemaal gevuld met leuke activiteiten. Voor ieder leegstaand pand zal Bogdike een cultureel programma maken. Het is de bedoeling dat de bezoekers van pand naar pand lopen om dat culturele programma mee te maken. Toegang tot de panden is uiteraard gratis.

Aan het programma werken o.a. mee: Vandoage, Jan Henk de Groot, Swinder, Veendam, Irene Wilkens, Martin Korthuis, Hans ten Have, Tineke Rouw, Wat Aans, Rieks Folgerts, Bert Hadders, Herman Sandman, Bill Mensema, Harm van der Veen, Hennie Smit, Nane van de Molen, Jan de Jong en M. Staal.

Kortom, Veendam en omgeving gaat zaterdag 12 oktober massaal op kovvieverzide!

De streektoalmanifestatie begint om 13.00 uur.