Overslaan en naar de inhoud gaan

Roblo nieuwe hoofdsponsor Veendam 1894

Door op donderdag, 3 oktober, 2013 - 09:39

SPONSOR - Veendam 1894 is er in geslaagd een nieuwe hoofdsponsor binnen te halen. Voeg- en metselbedrijf Roblo uit Zuidbroek verbindt zich voor 3 seizoenen aan de voetbalclub uit de Parkstad, met een optie voor vervolgens nog 2 seizoenen. Voorzitter Peter Feiken van Veendam 1894 is enorm in zijn nopjes met deze sponsorovereenkomst. "In tijden van economische neergang is dit voor ons een geweldige opsteker".

Accommodatie
Naast een sponsorbijdrage in geld, is het opknappen van de accommodatie aan De Langeleegte eveneens een belangrijke pijler onder de samenwerking. "Geld is natuurlijk altijd welkom bij een voetbalvereniging, maar wij hechten minstens zo veel waarde aan de hulp en expertise van Roblo bij het verbeteren van onze gebouwen", aldus Feiken. "Doordat er al jarenlang onzekerheid heerst over de toekomstige indeling van het sportpark, is er nooit serieus geïnvesteerd in het opknappen van de kleedkamers en de kantine. Wij zijn echter op het punt beland dat er iets moet gebeuren, want zo kan het niet langer. Ongeacht wat de toekomst brengt gaan wij investeren in een opknapbeurt om de zaak leefbaar te houden. En Roblo gaat ons hierbij helpen".

Maatschappelijk belang
Voor Voeg- en metselbedrijf Roblo is het een bewuste keuze om met Veendam 1894 in zee te gaan. Bij het aangaan van een sponsorovereenkomst kijkt de onderneming uit Zuidbroek altijd naar het maatschappelijke aspect. "Wij sponsoren niet zo maar iedere willekeurige vereniging of evenement", legt eigenaar Jimmy Roelvink van Roblo uit. "Wij achten het belangrijk dat onze ondersteuning een maatschappelijk en sociaal belang dient. Dit principe hebben wij bij Veendam 1894 ook voor ogen, een club waar legio kinderen en volwassenen soms wel meer tijd doorbrengen dan thuis. Dit 2e thuis dient dan ook aan de huidige eisen te voldoen. Vandaar onze directe hulp en ondersteuning bij het opknappen van de gebouwen".

Toekomst
Momenteel is het onduidelijk wat er in de toekomst gaat gebeuren op het sportpark aan De Langeleegte na het faillissement van SC Veendam. "Er spelen een aantal zaken en de Gemeente Veendam houdt ons goed op de hoogte omtrent de ontwikkelingen rondom het sportpark", zegt Feiken. "Maar echt concreet zijn deze ontwikkelingen nog niet. Daarentegen is de staat van onze accommodatie wel van een dusdanig slechte aard, waardoor wij niet langer kunnen wachten met renoveren. Bovendien hebben wij een verantwoordelijkheid richting onze leden en daarom kiezen wij ervoor om nu te gaan investeren. Uiteraard is er nauw overleg met onder andere de Gemeente Veendam, maar de tijden van het neerleggen van de volledige rekening bij de overheid is voorbij. Wij zijn van mening dat wij hierin zelf het voortouw en onze verantwoordelijkheid moeten nemen. Dit doen wij dan ook en mede dankzij Roblo denken we een belangrijke stap te kunnen zetten richting een mooie toekomst".