Veendam 1894 (zon) wint van Twedo

Door op maandag, 30 september, 2013 - 13:19

Tekst Veendam 1894

VOETBAL - Veendam 1894 heeft afgelopen zondag de eerste overwinning van het seizoen geboekt. Aan de eigen Langeleegte werd Twedo met 2-1 aan de zegekar gebonden. Een verdiende overwinning in een spannende, maar zeker geen goede wedstrijd. In de eerste helft viel het meeste te beleven voor de toeschouwers. Veendam 1894 was veruit de betere ploeg en creƫerde een handvol 100%-kansen. De ploeg van trainer/coach Patrick mag zichzelf verwijten dat er slechts twee keer werd gescoord voor rust. De 2-0 ruststand kwam tot stand via treffers van Marc van der Laan in de 7e minuut en Arnoud Bentum in de 45e minuut.

Na de pauze kwam Twedo beter in de wedstrijd en binnen tien minuten werd de spanning teruggebracht middels een prachtige vrije trap: 2-1. Beide ploegen streden vervolgens voor elke meter, maar van goed voetbal was geen sprake meer. Nadat het vorige week tegen CEC nog mis ging in de slotfase, hield Veendam 1894 nu wel stand. Hierdoor grepen de Veendammers de eerste overwinning van het seizoen.

Volgende week komt Sleen naar De Langeleegte en kan Veendam 1894 laten zien dat het defintief afstand wil nemen van de onderste regionen in de 3e klasse D.