Overslaan en naar de inhoud gaan

Uitreiking gemeentemedaille aan Johanna Huisman

Door op zondag, 29 september, 2013 - 17:10

WAARDERING - In hotel Parkzicht werd zaterdagavond het 55-jarige jubileum van de Operettevereniging Veendam-Wildervank gevierd. Naast dit heugelijk feit vond er voor Johanna Huisman ook een bijzondere gebeurtenis plaats. Mevrouw Huisman heeft zich al vanaf de beginperiode van de vereniging ruim 55 jaar ingezet voor de vereniging. Het was dus een avond met een extra feestelijke tint.

Maar de verassing moest nog komen. Want naast haar 55-jarige inzet voor de operettevereniging heeft ze zich ook ruim dertig jaar ingezet als vrijwilligerster voor verschillende organisaties. Het college had daarom besloten om mevrouw Huisman een gemeentemedaille toe te kennen.

Ze was ook danig verrast toen burgemeester Ab Meijerman rond half 9 de zaal binnenkwam, met een batterij fotografen in zijn kielzog.

Gemeentemedaille
Het college kan een gemeentemedaille toekennen aan personen die door uitzonderlijke prestaties zich meer dan gewoon verdienstelijk hebben getoond of die zich gedurende lange tijd ten opzichte van de Veendammer gemeenschap grote verdiensten hebben verworven.

Mevrouw Huisman is vanaf de oprichting van de Operettevereniging Veendam-Wildervank in 1958 een gewaardeerd lid met vele verdiensten voor de vereniging. Johanna Huisman is door haar werkzaamheden voor verschillende commissies nog steeds actief in de vereniging. Daarnaast heeft zij in de loop der jaren vele solistische rollen gehad bij uitvoeringen en concerten van de vereniging.

Naast haar werkzaamheden voor de operettevereniging heeft mevrouw Huisman zich ruim dertig jaar als vrijwilligster ingezet bij buurtvereniging Spoordok (van 1975 tot 2006) en als collectant voor de Hartstichting en het Prins Bernhard Fonds.


Voor meer foto's, zie ons fotoalbum