Overslaan en naar de inhoud gaan

Magische kunst van Aafke Pierik

Door op dinsdag, 1 oktober, 2013 - 11:42

EXPOSITIE - Cultuur- en congrescentrum vanBeresteyn wil (amateur)kunstenaars de gelegenheid bieden om hun kunst te laten zien. Van 7 oktober tot 18 november is er weer een nieuwe expositie in de foyer van vanBeresteyn. De tentoonstelling is te bezichtigen tijdens de openingstijden van het cultuurcentrum. Deze keer zijn het schilderijen van Aafke Pierik.

Aafke is geboren te Elburg op 25 jan 1960. Nu is ze al weer 27 jaar woonachtig in de Wildervanksterdallen. Als kind was ze altijd al aan het tekenen in schriftjes en op de achterkant van behangpapier. Die passie is er nog steeds. Aafke: ‘Het mooie van kunst is, dat alles kan in een schilderij, van blauwe giraffes tot magische gezichten en nostalgie".
Haar leermeester was haar schoonvader, Jaap Geerling sr., een bekend beeldend kunstenaar in Veendam en omgeving. Ze hadden samen een atelier en ze heeft veel van hem geleerd, vooral over realisme. Verder leerde hij haar etsen en allerlei druktechnieken zoals zeefdruk en litho/ steendruk. Nu maakt ze vooral realistisch, magisch realistisch werk en pop art. De ‘vrouw' is een belangrijk onderwerp in haar werk. Ze houdt van het mysterieuze, de schoonheid en het magische van de vrouw. Ze werkt met acryl en olieverf en soms door elkaar heen. De basis is canvas of een paneel.
Op paneel werken geeft een apart effect en het werkt heel fijn omdat een paneel niet beweegt. Wel kost het een paar kwasten door het ruwe oppervlak. Pierik is een veelzijdig kunstenaar. Bij alle genres die ze kiest, vindt ze het heel belangrijk om de emotie goed over te brengen.