Contouren worden zichtbaar bij Wildervank (zat)

Door op donderdag, 26 september, 2013 - 07:33

Tekst Jacob Kuipers

VOETBAL - De zaterdagploeg van Wildervank is in goede doen. De ploeg van oefenmeester Pieter Nuis en zijn assistent Engel Scholtens versloegen in eigen home GRC Groningen met 3-1. Door deze zege staan de roodhemden van de Woortmanslaan op een zesde stek in de vijfde klas. De contouren worden langzamerhand zicht baar bij de ‘paradepaardjes' van Wildervank.

Alhoewel er in de eerste part goed werd gecombineerd bij Wildervank kwamen ze binnen het kwartier bijna op een 1-0 achterstand. Maar de paal stond een doelpunt in de weg. Dat was dus wel even schrikken voor de thuisploeg. Maar Wildervank liet zich niet ‘kisten' en ging vervolgens helemaal los. Een minuut voor de pauze zorgde Stefan Wijngaard dat zijn ploeg op gelijke hoogte kwam: 1-1.

In de beginfase van de tweede helft doelpuntte Corian Scholtens en Robert Swama was de man die Scholtens in stelling bracht: 2-1. En in de 68ste minuut was het weer Scholtens die de 3-0 aantekende en Wijngaard deed het voorbereidende werk. Met nog een kwartier te gaan mocht Wildervank een strafschop nemen maar Niels Jannenga kreeg zijn zenuwen niet in bedwang en mistte. Daarentegen deden de Stadjers het beter want zij scoorden in de 84ste minuut wel: 3-1.

Zaterdag staat de ‘kraker' tegen koploper HS '88 op het progamma. Uit in Hoogezand moet Wildervank dan proberen om het goede spel een vervolg de geven.