Veendam 1894 (zon) vergeet te winnen bij CEC

Door op maandag, 23 september, 2013 - 14:20

Tekst Veendam 1894

VOETBAL - Veendam 1894 heeft afgelopen zondag een zeker lijkende overwinning bij CEC uit handen gegeven. De ploeg van trainer/coach Patrick Beek verspeelde een 0-3 en 2-4 voorsprong en moest uiteindelijk genoegen nemen met een 4-4 gelijkspel. Aanvankelijk leek er geen vuiltje aan de lucht voor Veendam 1894. De wedstrijd werd gecontroleerd en via treffers van Zijlstra (2x) en Bentum stonden de Veendammers binnen een half uur spelen op een 0-3 voorsprong. Bovendien werd de keeper van CEC al in de eerste helft met rood van het veld gestuurd. In de slotfase van het eerste bedrijf deed de thuisploeg iets terug middels een treffer van De Groot, waardoor er werd gerust met een stand van 1-3.

Direct na de pauze kreeg het slordig spelende Veendam 1894 wederom een tegentreffer te verwerken en was de spanning terug in de wedstrijd: 2-3. CEC geloofde er weer helemaal in en kreeg het gevoel dat er toch nog wat te halen viel. Dat gevoel werd alleen nog maar versterkt toen Veendam-verdediger Knigge in de 65e minuut aan de noodrem trok en eveneens met een rode kaart het veld moest verlaten. Toch werd Veendam 1894 daarna weer in het zadel geholpen toen Zijlstra zijn ploeg via een strafschop op 2-4 bracht. De weelde van een marge van twee doelpunten was echter van korte duur, want enkele minuten later stond de 3-4 alweer op het scorebord na een eigen doelpunt van Meijer. In een hectische slotfase leek Veendam 1894 met kunst- en vliegwerk op de been te blijven, totdat in de 89e minuut het noodlot alsnog toesloeg. Rengers trof namens CEC doel en bepaalde de eindstand op 4-4. Al met al een knotsgekke wedstrijd in Emmer-Compascuum waarin Veendam 1894 zichzelf tekort heeft gedaan. Ondanks de teleurstelling is de ploeg in ieder geval van de hatelijke nul punten af, terwijl ze tevens vier keer hebben weten te scoren.

Komende zondag staat de thuiswedstrijd tegen Twedo op het programma.