Overslaan en naar de inhoud gaan

Veendam Open 2013 Thema: Caribbean

Door op vrijdag, 20 september, 2013 - 20:00

TENNIS - De achtste editie van Veendam Open (tennis) is al weer begonnen maar de weergoden werken mondjesmaat mee. Alles is weer zo vertrouwd. De weersvoorspellingen, de late inschrijvingen. Spelers die na de wedstrijdplanning toch nog verhinderingen hebben. Deelnemers die vergeten zijn dat ze op een bepaalde dag jarig zijn. De computer oogjes tot diep in de nacht, weinig slaap, voortijdige afmeldingen, beetje stress en dat alles wordt omschreven als LEUK.

Naast deze vertrouwde onderwerpen, zijn nog meer tradities die gehandhaafd blijven. Voor de achtste keer op rij weer een stijging in het aantal deelnemers en een stijging van het prijzengeld. Het vorig jaar dacht de club dat de limiet bereikt was. Niets is minder waar, blijkt uit de cijfers.

Dit jaar heeft tennisclub Veendam weer 38 spelers/sters meer ingeschreven. En de reservelijst blijft ook groeien. Maar liefst 342 spelers/sters geven act de presence. Het prijzengeld is plus minus 4000 euro. Sinds lange tijd (3 jaar) wordt ook dit jaar de categorie Heren Enkel 3 gespeeld.

Met dit aantal spelers/sters heeft de tennisclub wederom de zesde plaats bereikt in het toernooioverzicht. Wanneer gekeken wordt naar het aantal deelnemers. Uiteraard wordt de top 5 weer ingevuld door de stad-Groninger verenigingen: GLTB-565, Cream Crackers-477, Veracket-430, TAM-379 en Starkenborgh 357. Dus ook dit jaar kan de tennisclub weer de titel gebruiken Veendam-Open-het grootste toernooi der Ommelanden.

Uiteraard is het de tennisclub niet te doen om deze titel. De Langeleegte bewoners zijn er weer in geslaagd dat ze samen met de spelers er weer een gezellig toernooi van konden maken. Maar de combinatie organisatie/spelers is hiervoor niet voldoende. Ook heeft de Veendammer vereniging club- en toernooisponsoren, vrijwilligers en de accomodatiecommissie nodig. Niet alles heeft de vereniging in de hand. Het weer is altijd van grote invloed op het Veendam-Open.

Tot heden is het weer niet om naar ‘huis te schrijven'. Gelukkig is de organisatie niet zo snel onder de indruk van de vele weersvoorspellingen. Tennisclub Veendam heeft voor alle zekerheid een waterwals aangeschaft. Waardoor de banen eerder droog worden. Naast de tennisactiviteiten is er natuurlijk ook weer een feestavond. Kijk gerust om je heen en je zult tot de conclusie komen dat het thema Carabbean is.

De feestavond zal worden ingevuld door Mark Dontje en DJ Peter Mans. Terwijl het toernooi duurt tot en met zondag, toch een ‘pluim' op de hoed voor de organisatie van Veendam Open. Deze mensen hebben heel veel energie in het toernooi gestoken. Shappo!