Overslaan en naar de inhoud gaan

BAS deelt bonnen uit Klusbon van 5 uur voor wijkteams Veendam

Door op donderdag, 19 september, 2013 - 21:09

BAS - Alle wijkteams in Veendam krijgen van BAS (Buurt Aanpak Service) een bon voor het uitvoeren van 5 uur gratis klussen. De wijkteams kunnen zelf aangeven voor welke persoon of object de bon wordt ingezet. Op zaterdag 21 september tijdens de nationale Burendag zal de eerste bon feestelijk worden uitgereikt aan het beheerteam Zeestratenwijk.

De Buurt Aanpak Service (BAS) is sinds september 2007 actief in Veendam. BAS heeft zich tot heden met name gericht op de verbetering van de woonomgeving in de wijken van Veendam. De werkzaamheden betroffen meestal het opruimen van zwerfvuil, het goed gangbaar houden van achterpaden en brandgangen in de verschillende wijken, de verwijdering van onkruid in openbare gebieden en het netjes houden van tuinen bij leegstaande woningen, etc.
Daarnaast wordt er op aanvraag assistentie geboden bij werkzaamheden rond buurt en wijkcentra en op individueel niveau veelal in overleg met het maatschappelijk werk en/of de WMO consulenten.

Om mensen zo lang mogelijk thuis te laten wonen kan BAS vanaf heden ook worden ingezet voor (kleinere) klussen bij mensen thuis. Het betreft dan eenvoudige werkzaamheden rond elektrisch werk, behangklussen, schilderwerk, timmerwerk, verhuisklussen en tuinonderhoud. De kosten voor een klus bedragen maximaal € 15,- per uur. Ook als meer medewerkers nodig zijn.

Dit is voornamelijk bestemd voor mensen die dit zelf niet meer kunnen of tijdelijk niet kunnen en die verder geen mogelijkheden hebben om de klussen uitgevoerd te krijgen.

De BAS klussendienst is bereikbaar op telefoonnummer 0598-696477 of per e-mail (buurtaanpakservice@gmail.com) en per 1 oktober heeft BAS een eigen internetsite via www.wedeka.nl.