Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe cursussen en workshops Stichting Met Meer Cultuur

Door op woensdag, 18 september, 2013 - 08:22

Gitaar (akoestisch/ elektrisch)
Op zondagavond 29 september begint de cursus akoestisch gitaarspelen voor beginners en
gevorderden. De concentratie ligt op kampvuurgitaarspelen. Een methode die MMC nu al 8 jaren
volgt. De deelnemers leren vanuit basisakkoorden, diverse ritmes en tokkels zichzelf te begeleiden
aan de hand van zelfgekozen liedjes. Het blok van 8 bijeenkomsten wordt afgesloten met een korte
presentatie. Kosten € 45,- per blok.
Zondagavond 6 oktober start de gitaarcursus voor de elektrische gitaar, welke wordt gegevens door Jeroen Sjoers. Naast het instuderen van de diverse akkoorden e.d. ligt de concentratie hierbij op kennis en kunde van de toonladders en riffs. Er wordt geoefend op individueel niveau en samenspel aan de hand van hedendaags repertoire. Het blok van 8 bijeenkomsten wordt afgesloten met een korte presentatie.
Kosten € 45,- per blok.

Songwriting coaching class

Een groep (aanstaande) muzikanten die een aantal keren bij elkaar komt en wordt gecoacht in het
schrijven van eigen werk. Dit kunnen personen zijn die al bezig zijn met eigen werk en hier in willen groeien of mensen die nog nooit iets hebben gedaan en hier graag mee willen beginnen, jong of oud. Tijdens de workshop is het de bedoeling dat mensen geïnspireerd worden door aangedragen lesstof maar ook vooral door elkaar. Iedereen kan iedere week iets laten horen wat hij/zij gemaakt heeft en zal daar advies op krijgen met als coach singer-songwriter Jeroen Sjoers. Er kan gewerkt worden met diverse opdrachten. Een eerste blok bestaat uit 6 bijeenkomsten en vindt plaats op zondagmiddag.
De eerste keer staat gepland op 6 oktober. Kosten € 45,- per blok.

Schilderen en portretschilderen
Op donderdagavond 10 oktober begint een cursus schilderen als voorbereiding voor het volgende
blok portretschilderen. De cursus wordt gegeven door Diedy Busselmann en het eerste blok bestaat uit 4 bijeenkomsten. Er is aandacht voor kleuren mengen, licht en donker, voor- en achtergrond. Materiaal is aanwezig, exclusief schilderdoeken, die dient u zelf mee te nemen. U haalt zelf doeken bij Action (A3 formaat). Er is aandacht voor ieders eigen niveau. Op 14 november start de daaropvolgende, eveneens door Diedy gegeven, cursus portretschilderen.
Ook hier weer een blok van 4 bijeenkomsten. Er wordt ook gewerkt met een model.
Kosten € 30,- per blok (excl. doeken).

Kunst met staal (cursus 2 dagen)
Je maakt in twee zaterdagen je eigen ontworpen en gemaakte kunstobject.
Je begint met een verkenning van de mogelijkheden van staal. Wat kun je wel en wat niet. Zonodig maak je eerst van karton een model om een goed beeld te vormen van het uiteindelijke resultaat. Om dit in staal te realiseren ga je plasmasnijden, buigen werken met een doorslijpschijf en kun je kennismaken met lastechniek. De praktijk van vorige workshops leert dat je zonder enige ervaring kunt meedoen met de meest verassende resultaten. Durf is het belangrijkste! De dagen zijn van 10 tot 15 uur met halverwege een kleine lunch. De data zijn: 28 september en 12 oktober.
De kosten: € 60,- exclusief materiaal.

Theatermaken
Voor ieder die aan de slag wil met het werken aan een eigen theaterproductie. Onder leiding van een regisseur worden alle aspecten van het maken van theater doorgenomen en geoefend. Er wordt gewerkt naar de opvoering van een eigen stuk. De cursussen vinden in 8 bijeenkomsten plaats op de woensdagavonden en starten in november. Kosten € 70,-

De activiteiten vinden op diverse locaties in Borgercompagnie plaats, informatie na opgave.

Opgave via MMC mailadres: annekeschuren@hotmail.com
Informatie Peter Molter 0598-392872 Borgercompagnie 47