Angst is een slechte raadgever voor Wildervank (zon)

Door op dinsdag, 17 september, 2013 - 20:52

Door Jacob Kuipers

VOETBAL - Waar waren de spelers van Wildervank! Als je onderstaande foto mag geloven dan dachten de spelers waarschijnlijk dat ze ‘billenkoek' zouden krijgen in de uitwedstrijd tegen Raptim. Maar angst is een slechte raadgever voor de roodwitte brigade van oefenmeester Lesmond Prinsen. En dat hebben ze na 90 minuten voetbal geweten want ze verloren van een goed voetballend Raptim met 6-0.

Deze grote nederlaag was een ‘bittere pil' voor Wildervank. Want vorige week in de thuisbeurt tegen Zwartemeerse Boys leek het in de verste verte niet op dat Wildervank ‘kopje onder' zou gaan in Coevorden. De supportersbus van de roodwitte brigade uit Wildervank was op tijd in Coevorden. Leider Roelof Kaspers van Wildervank dacht waarschijnlijk dat de wedstrijd om 14.00 uur zou beginnen. Maar de aanvangstijd was 14.30.

Na een kwartier spelen kwam het eerste gevaar bij de thuisclub vandaan. Vanaf de linkerkant nam Patrick Fonville een vrije trap, wat op een voorzet leek. En verraste doelman Michel Bakker van Wildervank. En het leer viel bij de tweede paal binnen (1-0). De Drenten waren in het eerste kwartier meer in balbezit maar ze zorgden niet voor gevaar bij het ‘heiligdom' van Wildervank. En Wildervank kwam en deze fase helemaal niet op de helft van Raptim.

Op een gegeven moment werd het voor Wildervank weer even te veel. Een vrije trap van Stef Wubbema kwam niet in de grijpgrage handen van doelman Bakker van Wildervank. En Can Eski tikte voor Raptim binnen: 2-0. De gasten kwamen in het eerste half uur er helemaal niet aan te pas. De thuisclub dicteerde de wedstrijd en kon doen wat ze wilde. Waarop Wildervank geen antwoord op had.

Wildervank kon in aanvallend opzicht geen ‘vuist' maken. Het leek wel of er bij Raptim meer spelers in het veld stonden dan bij Wildervank. Het was dus een makkelijke eerste helft voor de Drenten. En daarna blies de scheidsrechter voor het rustsignaal. Na rust kwam Wildervank-speler Jeroen Jannenga niet meer in het veld wegens een blessure. En hij werd vervangen door Kevin Kaspers.

Wildervank stond nog maar ‘koud' tussen de lijnen of nummer 3 vloog al tegen de touwen. Uit een vrije trap kopte Jordy de la Combe voor de gastheren raak. De snelheid waarmee de thuisclub de goals produceerde nam grote vormen aan. Robin de Leeuw zorgde voor de 4-0 en de defensie van Wildervank werd helemaal uitgespeeld. En hetzelfde gebeurde ook bij de vijfde goal. Wederom werden de Wildervankers helemaal zoek gespeeld. En Can Eski haalde wederom de ‘trekker' over: 5-0.

Stefan Mulder van Wildervank zorgde bijna voor 5-1. Op de rechterflank was hij zijn tegenstander te snel af. Maar doelman Sander Bunskoek van Raptim redde fraai. Maar het slotaccoord was voor Patrick Fonville. Doelman Bakker had geen antwoord op zijn schot. En dit was het laatste wapenfeit van de wedstrijd. Eindstand: 6-0.