Overslaan en naar de inhoud gaan

De eerste competitiewedstrijd badminton een feit

Door op maandag, 16 september, 2013 - 13:15

Tekst Meteoor

BADMINTON - Na 3 weken te hebben getraind was het dan eindelijk zover, de eerste competitiewedstrijden van SV Meteoor. Er werd dit weekend gestart met de eerste thuis wedstrijden in de Sorghvliethal te Veendam.

Zowel de senioren als de jeugdteams moesten weer aan de bak en om 13:00 uur werd er op alle banen gestart. Team 1 mocht het dit weekend opnemen tegen het 3e team van Amor. En met een nieuwe samenstelling mocht team 1 laten zien hoe goed ze in deze korte tijd op elkaar ingespeeld zijn.

Team 1 begon met de heren dubbel, de heren van team 1 spelen al een aantal jaren samen en startten solide aan hun partij. Helaas moesten ze in 2 sets toch hun meerdere erkennen in de heren van Amor 3. De dames hadden een spannende partij en wisten de winst na 3 sets op hun naam te zetten. Ook de rest van de partijen bleef spannend, team 1 speelde gelijk met 4-4. Dit betekende een 100% score voor Dian Bos, zij wist in haar eerste wedstrijd in de 3e divisie 3 punten binnen te slepen voor haar team en ook haar enkel tegen Siva Langemaat wist ze te winnen. Team 2 speelde tegen BC Go 2 een team dat ze inmiddels al wat beter kenden. Met invaller Iris Hofman speler uit de 1e klasse wist het team de dames dubbel te winnen. Helaas wisten ze overall de winst niet binnen te slepen, wel haalden ze wel 3 mooie punten binnen in de 1e heren enkel, de 1e mix en de damesdubbel. Team 3, dat afgelopen jaar promoveerde vanuit de hoofdklasse mocht het dit weekend opnemen tegen het 2e team van Pluumke 67 uit Winterswijk. Ze wisten met veel spannende 3 setters 4 punten binnen te halen en speelden hiermee gelijk. Team 4 speelde tegen BC Go 6 en wist ondanks het missen van hun topper Iris Hofman toch 4 punten binnen te halen. Meteoor 5 was dit weekend vrij en start de competitie volgende week uit tegen BC Assen. Team 6 moest het opnemen tegen Toledo 1 uit Zuidlaren en verloor met 2-6, waarvan de 2 winstpunten werden binnen gehaald door de heren.

Ook de jeugdteams mochten dit weekend weer aan de bak. jeugd 1 won overtuigend met 7-1 van Nijeveen. jeugd 2 speelde gelijk met 4-4. Jeugd 3 won met 6-2 van Nijeveen en jeugd 5 verloor helaas met 3-5 van het 1e jeugdteam van Toledo.

Volgend weekend spelen de teams van SV Meteoor uit. Team 1 zal het dat weekend opnemen tegen Ulftse BC op zaterdag om 15:30 uur. Team 2 en 3 mogen het zaterdag om 11:00 uur opnemen tegen Leeuwarden. Mocht u de teams willen aanmoedigen dan bent u van harte welkom. Voor meer informatie over de andere seniorenteams kunt u de site van toernooi.nl raadplegen.