Overslaan en naar de inhoud gaan

Groningen - Veendam 1894 Levent Sezer scoort 4 keer

Door op zaterdag, 14 september, 2013 - 23:14

VOETBAL - De zaterdagvoetballers van Veendam 1894 hebben in de stad Groningen een huzarenstukje afgeleverd door kampioenskandidaat Groningen met 4-2 te verslaan. De grote man bij Veendam was Levent Sezer die vier keer scoorde.

De beginfase waren voor de Stadjers maar behoudend enkele afstandsschoten kwamen ze niet. De geelzwarten keken het even aan en 'spinden garen' bij de eerste de beste aanval. Het was Sezer die op een pass van maatje Sanches gelijk 'de trekker' overhaalde: 0-1. Daarna was er weinig 'muziek' meer in de wedstrijd. Maar toch kwamen de Groningers op gelijke hoogte en het was John Meter die verwoestend uithaalde: 1-1.

De geelzwarten schrokken niet van deze gelijkmaker en bleven geloven in eigen kunnen. En warempel, het was weer die dekselse Sezer die een schitterende pass van Adam met een vloeiende beweging de aanval promoveerde tot een goal: 1-2. Daarna was het thee drinken geblazen. De thee had blijkbaar een verrukkelijke werking op de spelers van Veendam en de bezoekers liepen uit naar een 4-1 voorsprong.

De thuisclub wilde nog wel een beetje 'gas' geven maar doelman Oosting van Veendam 1894 was een grote sta-in-de-weg. Toen het eind van de wedstrijd naderde en bij Veendam alle 'kruiddampen' weg waren kwamen de Stadjers nog een goal dichterbij maar dat was alleen maar voor de statistieken.

Eindstand dus: 2-4.