Overslaan en naar de inhoud gaan

Klein rondje langs de sportvelden

Door op zaterdag, 14 september, 2013 - 10:00

Door Jacob Kuipers

SPORT - Een klein rondje langs de sportvelden van tennisclub Veendam en hockeyclub Daring leverde eigenlijk niet veel op deze natte zaterdagmiddag. Het Veendam Open van de tennisclub is zaterdag grotendeels in het water gevallen. Veel banen waren niet te bespelen. Vooral de banen 10 t/m 13 konden helemaal niet worden bespeeld vanwege de grote plassen die er op lagen. En op de banen 3 t/m 4 werd mondjesmaat gebruikt van gemaakt.

Ook de banen 1 en 2 waren niet gevrijwaard van water. Maar nood breekt wetten. Langs de banen had men een bladblazer en een wals klaarstaan als reddende ‘engelen'. De tennishal van de club, die er naast staat was een uitkomst voor al deze ‘topsporters'. Kortom de Veendam Open is op de eerste dag in het water gevallen.

En nu maar hopen dat de tweede dag (zondag) ‘moeder natuur' de tennisclub beter gezind is. Ook de hockeyclub had pech, niet vanwege het weer, maar vanwege het aantal teams dat ze dit seizoen op de been kunnen brengen. Zowel het eerste mannen- als het eerste vrouwenteam zijn er niet meer. En dat is toch een flinke aderlating voor de hockeyclub.