Overslaan en naar de inhoud gaan

Elzo Piening Lid van Verdienste van de KNVB

Door op zaterdag, 14 september, 2013 - 07:09

Door Jacob Kuipers

RAPPORTEUR
- Elzo Piening uit Veendam is afgelopen maandag vanwege zijn vele verdiensten voor de KNVB benoemd tot Lid van Verdienste van de KNVB. Dit vond plaats tijdens de jaarlijkse seizoensopening voor scheidsrechters in het Hampshire Plaza Hotel in Groningen. Piening, al meer dan 25 jaar actief als rapporteur veldvoetbal, nam in het bijzijn van vele vrienden uit de noordelijke scheidsrechterswereld de oorkonde voor Lid van Verdienste in ontvangst.

Portefeuillehouder scheidsrechterszaken Minne Modderman mocht de onderscheiding opspelden. Elzo Piening is naast rapporteur (landelijke lijst en in district Noord) ook actief als waarnemer talententraject Betaald Voetbal en is coach van scheidsrechters van de landelijke lijst. Daarnaast maakt de 70-jarige inwoner van Veendam ook al jarenlang deel uit van de werkgroep Rapportage en Kwaliteitsbewaking in district Noord.

Piening was tot afgelopen seizoen ook meer dan twaalf jaar actief als regionaal scheidsrechters coach (RSC). Hij begon zijn voetballoopbaan bij Hermes AVK. Van die club uit het Drentse dorp Annerveenschekanaal was Piening tevens ruim tien jaar voorzitter.