Overslaan en naar de inhoud gaan

Middag voor mantelzorgers in Veendam

Door op dinsdag, 10 september, 2013 - 09:53

Zorgt u voor een familielid, vriend of buur?
"Vertil u niet"

MANTELZORG - Kent u de tips & trucs voor het tillen van een zieke thuis? Donderdag 19 september is er weer een bijeenkomst voor mantelzorgers van 14.00-16.00 uur in Veendam, met als thema "Vertil u niet". Ina Smidtman, verpleegkundige bij TSN Thuiszorg Groningen, zal deze middag de 10 gulden regels van het tillen bespreken.

De bijeenkomst is bedoeld voor een ieder die in zijn/haar directe omgeving zorgt voor een zieke, partner, familielid of vriend. U kunt elkaar ontmoeten, ervaringen uitwisselen, vragen stellen en informatie verkrijgen. Tijdens het thema "vertil u niet" krijgt u informatie over de verschillende tiltechnieken, adviezen om uw eigen rug te sparen, informatie over te verkrijgen hulpmiddelen bij de thuiszorgwinkel en hulpmiddelen en/of materialen die u vanuit de thuissituatie kan gebruiken. De 10 gulden regels zullen uiteraard ook worden geoefend.

Draagt u langdurige zorg voor iemand? Wilt u eens praten met iemand die dat ook doet? Of wilt u graag meer informatie over mogelijke regelingen? U bent van harte welkom op donderdag 19 september van 14.00-16.00uur in de zaal van het ouderenwerk Compaen aan het Jan Salwaplein 3 te Veendam. De bijeenkomst wordt georganiseerd vanuit het Steunpunt Mantelzorg Veendam.

Heeft u vragen of wilt u andere informatie over mantelzorg en mantelzorgondersteuning, neemt dan gerust contact op met het Steunpunt Mantelzorg (tel. 0598 - 698119).