Eerste drie punten zijn binnen voor Wildervank (zon)

Door op dinsdag, 10 september, 2013 - 07:59

Door Jacob Kuipers

VOETBAL - Derdeklasser Wildervank is de kick-off van het nieuwe voetbalseizoen 2013-2014 goed begonnen. Thuis aan de Woortmanslaan werd met 3-1 van Zwartemeerse Boys gewonnen. En dat was een hele opluchting voor de ‘discipelen' van oefenmeester Lesmond Prinsen. Het was wel even wennen voor de supporters van Wildervank, want de gevaarlijke flankflitser Ewout Wolf is vertrokken naar eerste klasser Achilles uit Assen. Maar ondanks deze forse aderlating legden de bewoners van de Woortmanslaan een goede partij op de mat.

Al in de eerste minuten kreeg Stefan Mulder van Wildervank een gele kaart van scheidsrechter De Vries uit Veendam. De thuisclub speelde in de eerste minuten veel te gemakkelijk en dat zag ook hun trainer. Michael Sypre begreep de woorden van zijn trainer als eerste middels een kopkans. De tendens was gezet en in de 41 ste minuut kopte Paul Tuntelder de vrije trap binnen: 1-0.

Doelman Bakker van Wildervank moest op slag van rust een kopkans van een speler van de Boys op een miraculeuse manier onschadelijk maken. En deze laatste wapenfeit van Bakker leidde de rust in. Beide ploegen stonden nog maar ‘koud' in het veld of ‘architekt' Marcel Gelderloos van Wildervank stichtte voor gevaar en een hoekschop was het resultaat. En uit deze corner scoorde Dennis Nagel de 2-0.

Terwijl Wildervank in deze fase niet het allerbeste spel liet zien viel toch de 3-0. Want Michael Supre kopte uit een voorzet van Gelderloos de bal in de touwen. Niks aan de hand dus voor de roodhemden. Maar de tegengoal kwam uit onverwachtse hoek. Wildervanker Marijn Werksma scoorde in eigen doel op een voorzet van De Boys: 3-1. De gasten roken ‘bloed' en de thuisclub zetten twee nieuwe spelers in om het tij te keren.

Nick Kamst en Vincent van Marle kwamen in het strijdperk voor Stefan Mulder en Michael Sypre. Yannick van de Wal verzond een schitterende diagonale pass naar een medespeler maar die had niet goed het oog op de goal. Het bleef dus bij 3-1. En daar was iedereen in Wildervank tevreden mee.