Veendam 1894 (zat) begint competitie met gelijkspel

Door op maandag, 9 september, 2013 - 13:34

Tekst vv 1984

VOETBAL - Veendam 1894 is er afgelopen zaterdag niet in geslaagd de competitie te starten met een overwinning. Aan de eigen Langeleegte eindigde het duel tegen De Vogels in een 2-2 gelijkspel. Vanwege een engerlingenplaag zijn een aantal velden van Veendam 1894, waaronder ook het hoofdveld, afgekeurd. Hierdoor werd uitgeweken naar een officieel wedstrijdveld elders op het complex. Dit veld lag er gelukkig prima bij en de thuisploeg begon voortvarend aan de wedstrijd. De Vogels werd ver teruggedrongen op eigen helft, waardoor de gasten zich slechts konden beperken tot verdedigen en het geven van lange ballen. Halverwege de eerste helft werd het veldoverwicht tot uitdrukking gebracht in de score. Robert Hollander werd de diepte ingestuurd en bracht na een knappe actie de stand op 1-0. Het enige dat Veendam 1894 zich kan verwijten is dat voor rust de score niet verder werd uitgebouwd.

Na de pauze hadden de Veendammers beduidend meer moeite met De Vogels. De stadjers grepen het initiatief en gaven dit niet meer uit handen. Dat Veendam 1894 in de 70e minuut op een 2-0 voorsprong kwam was dan ook tegen de verhouding in. Invaller Levent Sezer ontsnapte aan zijn directe bewaker en rondde beheerst af. Ondanks deze tik bleef De Vogels geloven in een goede afloop en Veendam 1894 werd nog verder teruggedrongen. Dit resulteerde uiteindelijk in twee treffers in de slotfase van de wedstrijd, waardoor beide partijen zich tevreden moesten stellen met een 2-2 gelijkspel. Op basis van de volledige wedstrijd wellicht een juiste afspiegeling van de krachtsverhouding, maar gezien het scoreverloop wel erg zuur voor geelzwarten.

In hun jacht op de eerste overwinning van het seizoen gaat Veendam 1894 komende zaterdag op bezoek bij vv Groningen.