Overslaan en naar de inhoud gaan

Een zeer geslaagde basketbaldag rondom Gasterra Flames

Door op maandag, 9 september, 2013 - 15:00

STARS - Afgelopen vrijdag 6 september stond de Wildervanckhal speciaal in het teken van GasTerra Flames uit Groningen. De Stichting Sportpromotie Veendam en Basketbalvereniging Aquila hadden voor het topsportevenement de handen ineen geslagen om deze bijzondere dag te organiseren. De basketbaldag werd gehouden in verband met de eerste oefenwedstrijd tegen het Rotterdam Basketbal College in de Wildervanckhal.

Vooraf werden er clinics gegeven voor basisscholen in Veendam. Om 8.30 uur stond de eerste groep basisschoolleerlingen er al klaar voor. De clinic werd gegeven door de jeugdtrainer van Gasterra Flames. Zowel de leerlingen met hun begeleiders, als de jeugdtrainer zelf waren zeer enthousiast!

Rond 10 uur arriveerden de "lange mannen" van Gasterra Flames. De leerlingen keken hun ogen uit tijdens de clinic, het was heel bijzonder om samen met het team van Gasterra Flames te kunnen basketballen. Na afloop was er volop tijd voor het uitdelen van handtekeningen.

De rest van de ochtend werd er onder het toeziend oog van de leerlingen door de ploeg uit Groningen hard getraind.

Na het inrichten van de hal voor de avondwedstrijd startte om 17.00 uur de voorwedstrijd tussen het regionale talententeam Noord onder de 16 jaar tegen het All Star Team van de Veendammer basketbalvereniging Aquila. Het beloftenteam Noord (met veel talenten) won de wedstrijd.

De oefenwedstrijd van Gasterra Flames tegen Rotterdam Basketbal College werd vanaf 19.30 uur gespeeld.

In een bijna volle hal met enthousiaste supporters wonnen de Groningers met 77-39 van Rotterdam. Ondanks het grote verschil was het een mooie wedstrijd en kijkt de organisatie met veel plezier terug op een zeer geslaagde basketbaldag!

Het was inmiddels al voor het vijfde achtereenvolgende jaar dat Gasterra Flames een oefenwedstrijd in de Wildervankhal speelde!


Voor meer foto's, zie ons fotoalbum