Overslaan en naar de inhoud gaan

Veendam Open - Het best bezet tennistoernooi der Ommelanden

Door op vrijdag, 6 september, 2013 - 08:26

TENNIS - Opnieuw heeft het ´Veendam Open´ het predikaat ´best bezet tennistoernooi der Ommelanden‘ gekregen. Een titel die weliswaar door de organisatie zelf in het leven is geroepen, maar tegelijkertijd ook een titel die op waarheid berust en een kreet is om trots op te zijn.

Alleen de stad Groninger tennisclubs weten meer deelnemers op de banen te krijgen. Hiermee mag en kan het Veendam Open zich niet mee vergelijken. De toernooien in de stad Groningen worden veelal in de zomervakantie gehouden, waarbij op doordeweekse dagen vaak ´s morgens om 10.00 uur wordt begonnen. De wedstrijden in Veendam beginnen door de week om 17.30 uur. Duse en eerlijk vergelijk gaat niet op.
Voor de organisatie van het Veendam Open is het ook geen doel. Het enige doel is om een goed draaiend toernooi neer te zetten in een sfeer van sportiviteit en vooral gezelligheid.

Elk jaar zijn er nog records gebroken. Ook nu weer. Maar liefst 336 spelers hebben zich aangemeld en ruim 470 inschrijvers (er zijn spelers die aan meerder onderdelen deelnemen). Het totale prijzengeld bedraagt maar liefst € 3700,- . Nog nooit heeft het Veendam Open zoveel prijzengeld moeten uitkeren. Zelfs de reservelijst groeit gestaag. Ook het sponsorgeld is weer gestegen. Zonder onze clubsponsors en toernooisponsors is een toernooi zoals deze niet te organiseren.

In 2006 ging het Veendam Open van start met 96 spelers.

Zaterdag 14 september zullen de eerste wedstrijden beginnen, om vervolgens zondag 22 september te eindigen. Voor het eerst sinds lange tijd zal er ook gespeeld worden in de categorie HE3, wat daarmee ook de hoogste categorie is waarin gespeeld wordt.

Evenals voorgaande jaren heeft het toernooi ook nu weer een thema . Dit jaar is de aankleding in Caribbean stijl.

Komt gerust langs om een kijkje te nemen, om te zien hoe het ook toe kan gaan op een tennispark.

Vrijdag 20 september is weer de traditionele feestavond voorafgegaan met het sponsorbuffet. Op deze wijze wil de organisatie en de TC Veendam alle sponsors bedanken die dit toernooi ook weer mede mogelijk hebben gemaakt.

Aanvang van de wedstrijden op weekdagen 17.30 uur. In het weekend 09.00 uur.